Potrivit unor comunicate ale IGPR şi DIICOT, în zilele de 17 şi 18 decembrie, poliţiştii Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi Oradea, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Bacău, au acţionat în judeţul Bacău şi în PTF Nădlac pentru prinderea în flagrant a unui bărbat, de 27 ani, din Bacău, suspectat de introducere de droguri în ţară, arată Agerpres.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului acestuia, poliţiştii au găsit, disimulate în anvelope, 2.856 de grame de canabis şi 92 grame de haşiş.

Bărbatul prins cu droguri se numeşte Jean Daniel Crinta şi a fost reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere de droguri de risc fără drept în ţară. Ulterior, a fost reţinut şi Cătălin Mihoc, cel care a finanţat procurarea drogurilor.

Procurorii susţin că, în luna octombrie 2016, Jean Daniel Crinta a procurat din Spania aproximativ 3 kg de canabis, pe care le-a adus în România şi le-a comercializat pe raza municipiului Bacău.

În luna decembrie 2016, Jean Daniel Crinta s-a deplasat din nou în Spania, având asupra sa suma de 5.000 euro, sumă pusă la dispoziţie de Cătălin Mihoc.

Pe 17 decembrie, Jean Daniel Crinta a fost prins la Nădlac, când introducea în ţară, pe o platformă auto, un autoturism în care se aflau disimulate, în două anvelope, aproximativ 3 kg canabis şi 92 g de haşiş. Valoarea pe piaţă a drogurilor este de aproximativ 50.000 euro.

Pe 18 decembrie, Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbaţi pentru 30 de zile.