Trafic aglomerat pe Valea Prahovei. Informații importante pentru șoferi.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, pe sensul de mers Ploieşti- Braşov al DN 1 sunt coloane de maşini de la km 101+500 – Nistoreşti până la km 106+800 Comarnic şi de la km 123 – Sinaia până în zona centrala a staţiunii Buşteni.

Totodată, pe direcţia Braşov-Ploieşti se circulă în coloană de la km 136 – Azuga până în zona centrală a staţiunii Buşteni.

IJP anunţă că, în weekend, peste 350 de forţe de ordine vor acţiona zilnic pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în vigoare privind prevenirea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2, precum şi pentru asigurarea unui climat de ordine publică şi siguranţă rutieră.

Trafic aglomerat pe Valea Prahovei

Pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, dispozitivele de ordine şi siguranţă publică au fost suplimentate, astfel că poliţiştii, sprijiniţi de jandarmi şi lucrători de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova acţionează pentru a asigura respectarea regulilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Totodată, dispozitivul constituit din poliţişti rutieri este prezent pentru supravegherea şi fluidizarea traficului pe principalele artere care duc spre Valea Prahovei, respectiv DN 1 şi DN 1A.

“Recomandăm conducătorilor auto care aleg să mergă pe Valea Prahovei în acest final de săptămână să ia în considerare şi varianta DN1A: Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele. Reamintim participanţilor la trafic să îşi păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenţie sporită în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi semnalele poliţiştilor rutieri”, mai precizează IJP Prahova.