Evenimentul Zilei > Social > Alarmant! Cresc cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 pe Valea Prahovei
Alarmant! Cresc cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 pe Valea Prahovei

Alarmant! Cresc cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 pe Valea Prahovei

Pe Valea Prahovei s-au înregistrat noi cazuri de Covid-19 după ce oamenii şi-au făcut teste private.

Oamenii testaţi s-au oferit voluntar pentru a face testul Covid. Numai într-o singură zi au fost raportate 48 de infectări.  Potrivit directorul ui DSP Prahova, 28 dintre aceștia și-au făcut testele pentru că ar fi trebuit să plece în vacanță în străinătate.

Bogdan Cristian Nica, director DSP Prahova a declarat: „Din păcate au fost foarte multe cazuri și vă explic de unde. 40 și ceva de cazuri de ieri până azi, mare parte sunt oameni care s-au testat voluntar. E vorba de cei care vor să plece în concediu, alții care s-au testat la firmă. Noi aveam din anchete 20 de persoane, mai avem încă 28 care s-au testat la laboratoare private, recoltate în Prahova, trimise la București. Și au apărut aceste buletine. Mare parte dintre ei cred că s-au testat în vederea unei plecări. N-or să mai plece, sperăm să se facă bine”.

 Directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Bogdan Cristian Nica, a postat pe contul său de socializare un comentariu care merită citit:

Aud frecvent urmatorul rationament: “Nu stiu de ce ne chinuie astia cu masurile lor, oricum vaccin nu e, tratament specific (etiologic) nu, mai bine relaxare totala, ne imbolnavim si ne imunizam, care moare,care traieste! “

Pe lânga fatalismul mioritic al acestei gândiri “suedeze” care si-a dovedit ineficienta, se pare ca imunitatea e si nu prea.. si mai spun oameni seriosi ca ramân sechele, uneori destul de grave.

Consider ca nu s-au inteles principiile de baza ale luptei impotriva covidului:

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE