Operațiunea „NOI SUNTEM STATUL!” (III). Cum a devenit Liviu Dragnea mai important decât Victor Ponta pentru Binom
Editura Evenimentul si Capital

Operațiunea „NOI SUNTEM STATUL!” (III). Cum a devenit Liviu Dragnea mai important decât Victor Ponta pentru Binom

Doi foști prieteni. Cine pe cine a trădat.
Autor: | | 4 Comentarii | 36153 Vizualizari

Operațiunea „Noi suntem Statul” a suscitat interesul mai multor ziariști. Legătura lui Liviu Dragnea cu fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea este un subiect de actualitate și care generează multe semne de întrebare în privința acțiunilor celui care conduce destinele PSD. Așa cum era normal, s-au scris multe lucruri care au completat adevărul, dar și articole bazate pe relatări care aveau scopul să dezinformeze. Asta demonstrează că am atins pântecul moale al Sistemului.

Încep prin a spune că vreau să reiau afirmațiile făcute în relatările legate de celebrele partide de tenis care au stârnit atâta interes și au făcut să se dea replici și contra-replici.

Uite tenisul, nu-i tenisul, jocul preferat al lui Liviu Dragnea

Afirmațiile pe care le-am făcut au fost următoarele:

1. Victor Ponta și Liviu Dragnea jucau tenis cu George Maior și Florian Coldea, acompaniați de Gabriel Oprea și Vasile Dîncu. Locațiile în care se întâlneau aceștia erau la Ștrandul Generalilor și vila SRI denumită T14 din Aleea Privighetorilor.

2. Aceste întâlniri au început în anul 2010 și au continuat până în 2014.

3. Aveau loc în general în fiecare marți și în fiecare joi, în funcție de programul participanțiilor, componența fiind modificată. Dar este important de înțeles că în cele două locații, în special la vila SRI T14, nu puteau pătrunde persoane care nu aveau aprobare.

4. Victor Ponta și Liviu Dragnea jucau tenis și în alte locuri, la baza lui Dinu Pescariu, unde îi aveau ca parteneri pe fostul tenismen, pe Eugen Bejenariu (deputat PSD), George Cosac, Horia Georgescu (președintele ANI), Vlad Stoica (șeful cancelariei primului-ministru).

„Eu am jucat tenis în mai multe locuri, sper că nu e o infracțiune. Am jucat cu alți oameni. Eu nu îmi aduc aminte ca la aceste partide să fi fost Dan Andronic. (...)

Nu știu dacă ei sunt jucători de tenis (n.r. - Florian Coldea și George Maior). Foarte multe partide le-am jucat la baza domnului Pescariu. Aproape tot timpul am vrut să joc tenis cu oameni care se pricep mai bine decât mine la tenis, ca să am ce să învăt și să fie și meciurile mai interesante. Nu te duci la SRI ca să joci tenis, cred eu.

Eu am făcut echipă și mai fac echipă cu George Cosac. Am jucat și cu Victor Ponta, era adversar, el făcea echipă cu Dinu Pescariu și eu cu George Cosac. Am jucat și cu Vasile Dîncu, câteodată joacă bine, dar de cele mai multe ori nu”, a precizat Liviu Dragnea.

Așa cum menționam anterior, Liviu Dragnea uzează de o stratagemă ieftină: spune că a jucat tenis la baza lui Pescariu și că acolo nu a jucat cu Coldea și Maior. Ceea ce este adevărat, dar nu răspunde la întrebarea reală: Dragnea, ai jucat tenis cu Maior și Coldea la T14? Atunci când a fost întrebat direct de Silviu Mănăstrire la B1 TV, Dragnea a dat un răspuns sibilinic: Am jucat cu alți oameni…

Ca și când tenisul se joacă cu roboți. Repet, Dragnea nu spune că nu a jucat tenis cu Maior și Coldea, ci că a jucat cu alte ființe umane, iar cei doi nu veneau la baza lui Pescariu.

Dacă nu ar fi vorba de lucruri serioase, ar fi cel puțin penibil că stăm să analizăm declarațiile președintelui PSD cu pixul în mână, atenți la semnificația cuvintelor folosite. Ăștia și când vor să mintă nu știu să o facă.

De altfel, ieri, fostul premier social- democrat a făcut o primă concesie adevărului…

„Am jucat tenis la T14. Dar nu o să vă spun niciodată cu cine!“, în urmă cu două zile.

”Nu am jucat până în 2015 tenis fără Liviu Dragnea, iar după aceea nu m-a mai chemat la nimic, că acum e el șef.”, aseară.

Victor Ponta

Ziua de naștere a lui Coldea, prilej de socializare cu partenerii din Justiție

Ca și data trecută sunt nevoit să fac câteva precizări: lista persoanelor care au participat la ziua de naștere a lui Florian Coldea de la K2 în anul 2013 și 2014 poate că nu este completă, sau este amestecată cu invitații la cea a lui Maior, dar în principiu „echipele” erau aceleași. Sunt deschis la orice comentarii ale celor prezenți, cu atât mai mult cu cât în ultimele săptămâni nu am avut nici o reacție oficială.

Așa cum am prezentat-o în primul articol, reiau lista invitaților:

> George Maior - directorul SRI; după cum se știe ziua de naștere a ex-directorului SRI este apropiată de cea a fostului prim-adjunct, așa că uneori era prezent în calitate de amfitrion.

> Victor Ponta - prim-ministru; cu mențiunea că în perioada campaniei electorale intrase într-un conflict cu Florian Coldea, pe care îl avertizase că va fi primul om schimbat dacă ajunge președintele României, așa că nu a mai fost pe lista invitaților în 2014.

> Gabriel Oprea - vicepremier, fost ministru al Apărării, viitor de Interne; era omul cel mai apropiat de George Maior și Florian Coldea, fiind legați de o prietenie veche, cimentată de-a lungul numeroaselor guvernări.

> Liviu Dragnea - vicepremier; interesant în cazul acestuia este faptul că cel care i-a înlesnit legătura cu șefii SRI a fost Victor Ponta. După perioada inițială, 2011-2012, acesta, prin Vasile Dîncu, a dezvoltat o relație directă cu Florian Coldea, „operativul” SRI. Este semnificativă prezența sa în K2 la momentul 2014 pentru că Victor Ponta intrase, așa cum am specificat, întrun conflict deschis cu prim-adjunctul SRI.

> Robert Cazanciuc - ministrul Justiției; foarte dornic să intre în grațiile celor prezenți, este descris de participanți ca fiind de o amabilitate dusă la extrem cu șefii Parchetelor.

> Horia Georgescu - președintele ANI; un personaj care a jucat un rol important prin dosarele de incompatibilitate pe care le-a inițiat. A gravitat în jurul lui Victor Ponta, pe care l-a avut ca partener de tenis ani buni, dar în același timp avea o relație personală cu George Maior. Fiind unul din „oamenii lui Băsescu” a făcut dosare „grele”: Eduard Hellvig, Klaus Iohannis, șamd.

> Vasile Blaga - copreședintele PNL; era văzut ca o contrapondere la influența Elenei Udrea în PDL și era „cultivat” în vederea realizării unor obiective politice.

> Ilie Sârbu - senator PSD, socrul lui Ponta;

> Teodor Meleșcanu - director SIE;

> gen-maior Marian Hăpău - directorul DGIA;

> Ilie Botoș - consilier al ministrului Apărării;

> Livia Stanciu - președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție; Judecătoarea ÎCCJ era prezentă la toate reuniunile oficiale și neoficiale ale SRI, DNA, MApN, fiind considerată una din persoanele extrem de apropiate de George Maior și Florian Coldea.

> Laura Codruța Kovesi - procuror șef DNA; personaj-cheie în structura de putere care s-a instituit după 2009. A fost membru al echipei Maior- Coldea-Oprea-Stanciu, fiind recuperată și protejată mediatic de fiecare dată când a fost nevoie. Episodul numirii sale la DNA și aducerea de la Bruxelles merită analizată separat.

> Horia Valentin Șelaru - fost procuror DNA, actual judecător la ÎCCJ; în privința acestuia am întrebat în mod explicit dacă a fost prezent în calitate de procuror DNA sau judecător la ÎCCJ. Mi s-a spus că a fost prezent în ambele calități, ceea ce ne arată cât de putenic era legat de cercul de interese. Deloc întâmplător, judecătorul Valentin Șelaru a fost inclus pe lista celor 4 judecători care aprobă mandatele de siguranță națională.

> Lia Palade - procuror șef la PCA București;

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Noi suntem Statul!

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate