Tortul de ciocolată al Reginei Maria. Rețeta desertului regal

Tortul de ciocolată al Reginei Maria. Rețeta desertului regal Tort de ciocolată. Sursă foto: Freepik

Acest tort de ciocolată delicios a fost creat inițial de bucătarul-șef regal Gabriel Tschumi pentru ziua de naștere a Reginei Maria. Acesta a fost un desert favorit în Familia Regală timp de decenii. Gabriel Tschumi a fost bucătarul a trei monarhi britanici: Regina Victoria și regii Edward al VII-lea și George al V-lea.

„Celebrul tort a fost servit, de asemenea, în fiecare an la ziua de naștere a Reginei Maria”, spune scriitorul și criticul culinar Tom Parker Bowles. Iar rețeta s-a dovedit populară de-a lungul anilor. „Acesta a fost servit unui tânăr prinț Richard (acum duce de Gloucester) în timpul vizitei din 1951. Printre scrierile sale, Regina a menționat tortul de ciocolată și lângă a scris cuvintele <mare succes>.” a adăugat acesta.

Tortul aniversar al Reginei Maria

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara celebrul desert regal:

  • 125 g unt topit, plus o cantitate suplimentară pentru ungere
  • 8 gălbenușuri de ou
  • 2 albușuri de ou
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g de făină, plus o cantitate suplimentară

Pentru ganache-ul de ciocolată:

  • 600 ml frișcă lichidă
  • 100 g zahăr pudră
  • 450 g ciocolată neagră de bună calitate, rasă

Mod de preparare

1.Veți avea nevoie de două forme rotunde de tort de 20 cm. Preîncălziți cuptorul la 180C. Ungeți și dați cu făină formele de tort.

2. Bateți ouăle și zahărul la bain marie (un bol termorezistent așezat deasupra unei cratițe cu apă clocotită - nu lăsați baza bolului să atingă apa) până când se îngroașă.

3. Se cerne făina în trei etape, încorporându-se ușor de fiecare dată, apoi se adaugă untul topit și se amestecă.

4. Se toarnă aluatul în formele de tort pregătite și se coace în cuptor timp de 30 de minute. Se scoate din cuptor pe un suport pentru a se răci în forme, apoi se scoate din forme.

5. Pentru ganache, combinați frișca lichidă, zahărul și ciocolata într-o cratiță și aduceți compoziția la punctul de fierbere, apoi lăsați-o timp de o oră să se răcească.

6. Tăiați fiecare blat în jumătate și ungeți fiecare strat cu ganache. Acoperiți întreaga suprafață a tortului cu ganache-ul rămas, conform Independent .

Ne puteți urmări și pe Google News