Top Performeri din Sănătate. Claudiu Teodorescu, medic DSP București: Suntem foarte onorați pentru primirea acestui premiu

Top Performeri din Sănătate. Claudiu Teodorescu, medic DSP București: Suntem foarte onorați pentru primirea acestui premiu

Ziua de miercuri a fost una specială pentru Revista Capital, după ce a organizat Top 100 Performeri din Sănătate, eveniment aflat la prima ediție, în care a premiat, printre altele, cei mai importanți medici, companii și autorități din domeniul sănătății din România.

Printre aceștia s-a numărat și Direcția de Sănătate Publică București, care a câștigat Premiul pentru implicarea în realizarea unui sistem medical performant. Distincția a fost ridicată de Claudiu Teodorescu, medic DSP București.

„Suntem foarte onorați pentru primirea acestui premiu. În numele doamnei director Cristina Pelin țin să vă mulțumesc eu, Claudiu Teodorescu în calitate de medic în Direcția de Sănătate Publică de prin 2020 până acum pentru această recunoaștere a eforturilor noastre atât din timpul pandemiei cât și acum. Vă garantăm tot suportul nostru în toate activitățile pe care dumneavoastră le desfășurați și vă suntem alături cu tot ceea ce aveți nevoie întotdeauna", a declarat Claudiu Teodorescu, medic în cadrul Direcției Sanitară Publică București.

Claudiu Teodorescu, medic DSP Bucuresti Sursa foto Arhiva personala

Claudiu Teodorescu, medic DSP Bucuresti Sursa foto Arhiva personala

Direcția de Sănătate Publică București are o lungă istorie, iar începuturile sale datează încă din 1831 când a fost introdus "Regulamentul pentru îmbunătățirea și paza rânduielii in Poliția Bucureștilor practică". Ulterior, în anul următor, a fost înființată "Eforia Spitalelor", instituție de stat care administra unitățile medicale. În cele din urmă, în anul 1862, Comitetul Sanitar din Moldova și din Muntenia formează împreună o Direcție Sanitară la București, instituție care există și astăzi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Direcția de Sănătate Publică București, implicare majoră în sectorul de sănătate

În prezent, Direcția de Sănătate Publică este o instituție publică cu personalitate juridică care își desfășoară activitatea pe teritoriul Municipiului București în scopul realizării politicilor și programelor naționale de sănătate publică, promovarea sănătății, a activității de medicină preventivă și a inspecției sanitare de stat, precum și a planificării și derulării investițiilor finanțate de la bugetul de stat pentru sectorul de sănătate, ne-a explicat directorul Cristina Luminița Pelin.

Mai mult, în contextul pandemiei de Covid-19 din ultimii ani, DSP București și-a arătat implicarea și ajutorul la nivelul Capitalei.

Printre principalele preocupări ale DSP se numără identificarea principalelor probleme de sănătate publică și alocarea prioritară a resursele spre intervențiile cu cel mai mare randament în ameliorarea stării de sănătate, evaluarea continuă a strategiilor de control selectate prin prisma progresului realizat în ameliorarea stării de sănătate a populației și coordonarea serviciilor de asistență medicală din teritoriu și autorizarea sanitară a unităților medicale.

De această instituție depinde organizarea, controlarea și solicitarea finanțărilor privind programele naționale de sănătate ce se desfășoară în teritoriul arondat, cât și exercitarea de atribuții specifice de inspecție sanitară prin personalul împuternicit în condițiile legii.

DSP București se ocupă și de organizarea, coordonarea și participarea la asistența medicală în caz de calamități, epidemii, catastrofe şi alte situaţii deosebite, cum a fost și cazul pandemiei, cât și cu pregătirea, coordonarea și organizarea rețelei sanitare pentru apărare sub coordonarea directă a Ministerului Sănătăţii.

Cele mai mari provocări pentru DSP București

Conform managerului institutului, printre cele mai mari provocări ale DSP București se numără realizarea unui sistem medical performant la nivel Capitalei, care să ofere acces echitabil la servicii esențiale de sănătate.

“Una dintre cele mai mari provocări o reprezintă participarea la inițierea realizării unui sistem sanitar performant care presupune accesul echitabil la servicii esențiale de sănătate, bazat pe implementarea și  fundamentarea standardelor optimizate precum și pe digitalizare, cu accent pe serviciile şi intervențiile cu caracter preventiv”, a transmis Cristina Luminița Pelin, director al DSP București.

Totuși, problemele esențiale cu care se confruntă sunt în special legate de lipsa personalului de specialitate, cum ar fi medici epidemiologi sau igieniști de exemplu.

“Misiunea Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București este de a transpune și implementa politicile publice ale Ministerului Sănătății privind reglementarea domeniului sănătății prin acțiuni adecvate la dezvoltarea unui sector sanitar modern și accesibil care să acopere în mod eficient și echitabil nevoile de sănătate ale cetățenilor din municipiul București și care să conducă la îmbunătățirea stării de sănătate a populației”, a conchis managerul DSP.

Excelența în medicină premiată la Gala Capital Top 100 Performeri din Sănătate

Companii din pharma, clinici, rețele de spitale de stat și private și medici din România au fost premiați în cadrul Galei Capital Top 100 Performeri din Sănătate, care a avut loc miercuri, 24 mai 2023, începând cu ora 19.30, la One Club și difuzată live pe pagina de Facebook Capital România și pe canalul de Youtube HAI Romania.

Aflată la prima ediție, Gala Capital Top 100 Performeri din Sănătate este un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate și premiate cele mai importante și eficiente companii din industria pharma și medicală, clinici, rețele de spitale de stat și private și personalități din domeniu.

Performerii ce vor fi prezentați și premiați în cadrul evenimentului au fost incluși și în Capital Top 100 Performeri din Sănătate, un proiect dedicat în întregime medicinei și analizei economice a acesteia, acest Top reprezentând o oglindă a evoluției sistemului medical românesc.

Capital Top 100 Performeri din Sănătate a fost lansat în cadrul evenimentului și este structurat pe 10 categorii: Excelența în Medicină, Educație și cercetare, Spitale de Stat, Spitale Private, Clinici Private, Producție și Servicii Medicale, Distribuție și Retail Pharma, Producători de Medicamente, Producători de suplimente alimentare și Autorițăți din Sănătate.