Evenimentul Zilei > Actualitate > Top destinații turistice în vara 2018. Unde au ales românii să plece din țară. Turcia, Grecia și Hatta , primele pozitii
Top destinații turistice în vara 2018. Unde au ales românii să plece din țară. Turcia, Grecia și Hatta , primele pozitii

Top destinații turistice în vara 2018. Unde au ales românii să plece din țară. Turcia, Grecia și Hatta , primele pozitii

Vara este unul dintre anotimpurile preferate de români pentru vacanţe. Plaje infinite, nisip fin şi auriu, soare arzător și apă turcoaz sunt definițiile-cheie pentru o vacanță perfectă la mare. Anul acesta, în topul destanțiilor internaționale preferate de români: Dubai, Turcia, Grecia și mai nou, orașul Hatta, conform statisticilor Gefer.

Dubai-ul rămâne cel mai popular dintre cele șapte Emirate Arabe Unite a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de turisti din Romania. Anul trecut, 61.323 de turisti romani au avut o vacanta in Dubai , cu 20% mai mult decât în ​​anul precedent. Un total de 15,79 milioane de turisti au vizitat Dubaiul în 2017. Statisticile nu iau în considerare pasagerii in tranzit.

Astfel, emiratul a continuat să crească cu 5% în perioada dinainte de război și s-a intensificat în mod semnificativ pentru a-și atinge ținta pentru 2020 – ajungând la 20 de milioane de vizitatori.

Insulele Greceşti

Frumuseţea insulelor greceşti nu poate fi comparată cu nimic. Multe,frumoase şi accesibile,insulele greceşti sunt preferatele romanilor când vine vorba de vacanţă de vară. Fie că vorbim de Creta,Corfu,Rhodos,Thassos,Zakynthos,Santorini sau Skyathos,farmecul Greciei este unul aparte  care i-a cucerit pe români. Plajele cu nisip fin sau pietricele albe,apa limpede de culoarea smaraldului,înconjurate de păduri de pini,sunt locurile perfecte pentru o vacanţă de vis. Printre cele mai căutate destinaţii de anul acesta se numără Creta,Corfu şi Skyathos.

Hatta, asul secret din mâna turiștilor. O destinație pentru ecoturism în regiune este un alt obiectiv important, aflat în plină dezvoltare.Oficialii au afirmat: „Hatta este faimoasă pentru peisajele sale superbe – munți, lacuri, wadi-uri, ferme, baraje și aer proaspăt, iar dezvoltarea ecoturismului confirmă angajamentul nostru față de implementarea viziunii liderului nostru înțelept prin crearea de oportunități economice pentru tineri, companii locale și antreprenori din Hatta.”