Deşi engleza este cea mai studiată limbă din lume, numărul total al vorbitorilor ajunge la 1,5 miliarde de persoane, dar  iată că acest top arată că puţine ţări se pot mândri ca fiind bune vorbitoare de acestă limbă.

În Europa, cei mai mulţi elevi care studiază limba engleză încă din clasele primare provin din Spania, Italia, Austria şi Grecia, arată date Eurostat. De menţionat că pe lângă SUA, engleza mai este limbă oficială secundară şi în alte 54 de ţări, printre care Bahamas, Barbados, Fiji, Kenya, Namibia, Sierra Leone…

În România, statisticile arată că procentul elevilor care studiază limba engleză în ciclurile superioare de învăţământ a crescut simţitor dar nu suficient. Iar un alt sondaj făcut de Eurostat arătă că România are cei mai puţini vorbitori adulţi de limba engleză.

TOP 20: Pe primul loc se află Olanda, urmată de Suedia şi Norvegia. Apoi urmează:  Finlanda, Singapore, Luxemburg, Austria, Germania, Polonia, Belgia, Malaezia, Filipine, Elveția, Portugalia, Cehia, Serbia, Ungaria, Argentina. Iar pe ultimul loc în TOP 20,  se află  România, din păcate.