Chiar dacă îi avertizează pe căpitanul Florin Tănase şi ceilalţi coechipieri ai săi să trateze cu maximă concentrare disputa cu trupa lui Mihai Teja, tehnicianul în vârstă de 45 de ani recunoaşte că va fi nevoie ca jucătorii săi să-şi dozeze efortul pe acest final echilibrat de campionat.

Gaz Metan este o echipă omogenă şi experimentată şi va fi un meci dificil pentru noi. Ei vin după un joc pierdut pe teren propriu şi vor fi foarte motivaţi şi dornici să producă surpriza. Le-am atras atenţia jucătorilor noştri că trebuie să fim foarte concentraţi”, a fost mesajul lui Petrea pentru Florinel Coman şi compania, înainte de duelul de pe „Arena Naţională” din Bucureşti.

Petrea se gândeşte deja la play-off

Fostul secund al lui Laurenţiu Reghecampf visează ca jucătorii săi să o depăşească pe CFR Cluj, în clasament şi să încheie sezonul regulat pe prima poziţie, însă afirmă răspicat că nu acesta este obiectivul principal al echipei sale.

Pentru moralul jucătorilor noştri, ar fi bine să terminăm campionatul regulat pe primul loc, dar nu este un aspect decisiv. În play-off vor fi meciuri foarte grele şi foarte disputate. Cred că titlul se va juca până în ultima etapă” a analizat Petrea bătălia strânsă pentru titlu.

Urmează derby-urile cu CFR şi Craiova

Antrenorul principal al formaţiei patronate de Gigi Becali e convins că roş – albaştrii nu vor avea deloc viaţă uşoară în aceste ultime cinci partide ale sezonului regulat, în care vor întâlni principalele adversare din lupta pentru trofeu, CFR Cluj şi Universitatea Craiova, dar şi revelaţia Sepsi Sfântu Gheorghe.

E necesar să tratăm meciurile cu maximă seriozitate pentru a putea să încheiem sezonul regulat pe prima poziţie a clasamentului. Întâlnim echipe precum CFR Cluj, Craiova şi Sepsi şi trebuie să fim 100% concentraţi”, a concluzionat Toni Petrea, care a fost numit la cârma FCSB-ului în vara trecută.