Evenimentul Zilei > Actualitate > Toate tunurile pe generalul Iordănescu
Toate tunurile pe generalul Iordănescu

Toate tunurile pe generalul Iordănescu

Selecționerul a fost atacat, direct sau indirect, de unii dintre fotbaliștii pe care nu i-a inclus în lotul pentru Franța. Alexandru Maxim s-a contrat dur cu „Tata Puiu”, căruia i-a reproșat vehement neconvocarea

Anghel Iordănescu a avut parte de reproșuri consistente, după ce a anunțat componența lotului de 23 de jucători cu care va ataca Europeanul din Franța.

Alexandru Maxim, mijlocașul echipei VfB Stuttgart, o prezență constantă la prima reprezentativă, în ultimii ani, a făcut o criză nervoasă în momentul în care a aflat că va rata Europeanul.

„Mi se pare că face lucruri ciudate”

Fotbalistul a cerut explicații și i-a transmis antrenorului că se simte umilit.

„A stat șapte ore prin spitale, pentru ca într-un minut sa se dea decizia. Oricum, decizia era luată în privința lui. Am simțit că nu va avea prea multe șanse după neconvocarea pentru meciurile cu Spania si Lituania. 100% merita să fie la EURO. Despre ce jucător de la națională putem spune că este într-o forma deosebită? Mi se pare că face lucruri ciudate domnul Iordănescu, toate problemele astea care au fost și cu medicul naționalei…”, a spus Lucian Marinescu, agentul lui Maxim, pentru prosport.ro. Ieri, mijlocașul și-a împărtășit sentimentele, pe contul de Facebook. „Consider că, în viață, sunt alte lucruri mai importante decât fotbalul. Unul dintre ele, de care sunt cel mai mândru, e modul în care am fost educat si crescut de familia mea. Nu voi înceta niciodată să am coloana vertebrală, indiferent de persoanele cu care voi vorbi și situațiile în care mă voi afla!”, a scris internaționalul român.


România va debuta la Campionatul European pe 10 iunie, împotriva Franței, de la ora 22.00


Nici Andrei Ivan, atacantul de la CS „U” Craiova ,nu va merge în Franța. Când au aflat vestea, conducătorii oltenilor au luat foc.

„România nu are niciun jucător sub 21 de ani”

„Ne-a surprins neplăcut că Andrei Ivan nu va merge la Campionatul European. Selecționerul aduce pe cine vrea la națională, dar modul în care s-a comportat cu Universitatea Craiova este deplasat. Am solicitat ca jucătorul să rămână la noi, dacă nu e nevoie de el, și n-am primit niciun răspuns. Spre deosebire de adversarele noastre, România nu are niciun jucător sub 21 de ani”, a afirmat Felix Grigore, directorul sportiv al „albalbaștrilor”. Budescu a dat tonul


FOTO: În trei mandate la națională, Anghel Iordănescu s-a obișnuit cu criticilePrimul atac îndreptat către Anghel Iordănescu a venit de la Constantin Budescu. Ajuns în liga a doua chineză, fostul atacant al Astrei Giurigu s-a simțit nedreptățit în momentul în care a aflat că a ieșit din cercul naționalei și nu a fost inclus nici măcar în lotul lărgit pentru Campionatul European.

„Iordănescu ar trebui să vă spună cum mă implora să joc pentru dânsul în Feroe. Îmi spunea că are mare nevoie de mine, chiar în ziua partidei din preliminarii. Era galben la față de emoții și încă avea o presiune fantastică pe umerii lui. Mă bucur că l-am ajutat și i-am risipit emoțiile, chiar dacă acum m-a uitat”, a spus Budescu.

Pot vedea turneul din tribune

Interesant este faptul că Alin Toşca, Adrian Ropotan, Andrei Ivan, Ioan Hora și Alexandru Maxim, jucătorii care au participat la cantonamentul din Italia, au fost invitați, de FRF, ca spectatori, la turneul final din Franța.