Evenimentul Zilei > International > Toată populația, testată de coronavirus! Totul, într-o lună. Unde se întâmplă asta
Toată populația, testată de coronavirus! Totul, într-o lună. Unde se întâmplă asta

Toată populația, testată de coronavirus! Totul, într-o lună. Unde se întâmplă asta

O țară va fi prima din lume care va testa toată populația pentru noul coronavirus. Este vorba de un stat situat în inima UE. Autoritățile au anunțat că ar avea capacitatea să efectueze până la 20.000 de teste pe zi.

Luxemburg și-a anunțat intenția de a testa noul coronavirus pe întreaga sa populație. Este vorba de aproximativ 600.000 de persoane. Până în prezent, potrivit datelor oficiale, în  Luxemburg au fost testate puțin peste 39.000 de persoane (rezidenți și nerezidenți afiliați sistemului de sănătate). Au fost înregistrate 88 de decese dintr-un total de 3.729 de cazuri confirmate de Covid-19, informează 7sur7.be.

„Vom testa întreaga populație a țării într-o lună”, a declarat ministrul Învățământului Superior și Cercetării, Claude Meisch, în timpul unei videoconferințe cu presa.

Studenții și profesorii vor fi primii care vor fi testați pentru a putea începe reluarea cursurilor în învățământul superior programat pentru 4 mai. Studenții și profesorii au primit deja o invitație de a vizita una dintre cele 17 centre care efectuează teste în toată țara. 

Această țară mică situată în inima UE, vecină cu Franța, Germania și Belgia, are 625.000 de locuitori. Dar, de asemenea, în ea se găsesc și 200.000 de lucrători din țările vecine.

Costul acestui program ar fi de aproximativ 40 de milioane de euro, potrivit ministrului cercetării. Populația a primit deja cinci măști chirurgicale de persoană, la fel ca și companiile active în Luxemburg. „Suntem țara din Europa care testează cel mai mult „, a declarat Paulette Lenert, ministrul Sănătății.