Evenimentul Zilei > Actualitate > TIR făcut sandviș de două trenuri. Accident feroviar în Vaslui
TIR făcut sandviș de două trenuri. Accident feroviar în Vaslui

TIR făcut sandviș de două trenuri. Accident feroviar în Vaslui

Un TIR care transporta îngrășăminte chimice a fost lovit de două trenuri la o trecere de nivel, într-o localitate din județul Vaslui, O femeie are nevoie de îngrijiri medicale.

Un TIR a fost lovit de două trenuri, într-un accident care s-a produs la o trecere de nivel cu calea ferată din județul Vaslui. Accidentul rutier s-a produs în cursul dimineții de joi, pe raza localității Roșiești. O persoană a fost rănită în urma acestui eveniment. Circulația feroviară este blocată pentru câteva ore, până când va fi degajată calea ferată.

Un TIR care circula între Vaslui și Bârlad a fost lovit de două trenuri în timp ce se angajase la traversarea căii ferate, la o trecere de nivel. O persoană a fost rănită, iar circulația trenurilor a fost suspendată.

Autotrenul a fost lovit în plin de trenul Bârlad-Iași, fiind apoi șters și de celălalt tren Galați-Cluj Napoca. Cele două trenuri au trecut prin stația Roșiești aproape simultan, motiv pentru care unul dintre cei doi mecanici nu a mai avut timp să frâneze.

Din informațiile de la fața locului se pare că o femeie care se afla în tren a avut nevoie de îngrijiri medicale, aceasta fiind preluată de echipajul SAJ Vaslui.

ISU Vaslui a intervenit cu mai multe echipaje

Potrivit reprezentanților ISU Vaslui, la fața locului au fost trimise mai multe echipaje medicale, dar și o autospecială cu module pentru descarcerare.

„Detașamentul de pompieri Vaslui intervine cu trei autospeciale echipate cu module pentru descarcerare, o autospecială pentru descarcerare grea, două ambulanțe SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, la un accident produs la trecerea de nivel peste calea ferată din localitatea Roșiești”, se arată într-o comunicare a ISU Vaslui.

„La fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui. Din primele informații, autovehiculul de mare tonaj a fost lovit de două garnituri de tren. Acțiunea este în dinamică” au mai arătat reprezentanții ISU.

Conform informațiilor ISU, TIR-ul care a fost lovit de cele două trenuri transporta 27 tone de nitrocalcar, un îngrășământ chimic nepericulos.

Sursa foto: Vremea nouă