Potrivit unei analize, procentul cazurilor de obezitatea la copii a avut valori apropiate în perioada 1999-2006. Cu toate acestea, nu mai puţin de 32 la sută dintre persoanele tinere, cu vârste cuprinse între doi şi 19 ani, sunt considerate ca fiind supraponderale sau obeze, potrivit calculelor bazate pe indicele de masă corporală.

Excesul de grăsime al acestor persoane, împărţite aproape în mod egal în cele două categorii /obezi şi supraponderali/, le creşte riscul de a se îmbolnăvi de diabet sau de a dezvolta suferinţe cardiace.

"În ciuda faptului că un cercetător proeminent a întrezărit o fărâmă de speranţă după două decenii de veşti proaste referitoare la greutatea populaţiei americane, actualmente nimeni nu poate anticipa dacă această pauză se va permanentiza sau este doar o amânare temporară, poate doar o aberaţie statistică, până când ratele vor începe din nou să crească", apreciază International Herald Tribune.

Copiii de trei luni şi de peste trei ani, predispuşi la obezitate

Concluzia aparţine unui studiu realizat de cercetătorii francezi şi preluat de Agenţia France Press.

Cercetătorii au stabilit că în jurul acestor vârste, organismul se pregăteşte pentru o viitoare creştere în greutate şi de aceea perioadele sunt cruciale pentru copii.

În schimb, riscul de a deveni obezi este mai mic pentru copiii între 1 şi 2 ani.

Un alt studiu, american da această dată, arată că mamele care s-au îngrăşat mult în timpul sarcinii riscă să aibă copii supraponderali.

(10:07)