Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce fac timişorenii în aceste zile şi ar trebui să facă toţi românii. COMENTEAZĂ!
Ce fac timişorenii în aceste zile şi ar trebui să facă toţi românii. COMENTEAZĂ!

Ce fac timişorenii în aceste zile şi ar trebui să facă toţi românii. COMENTEAZĂ!

Mesaje la afişierul blocului: „Hai băieţi, puneţi mâna pe lopeţi”. Zeci de bărbaţi din cartierele Timişoarei s-au mobilizat pentru a curăţa aleile dintre blocuri. Plugurile Primăriei nu s-au ocupat decât de arterele centrale

Timișorenii se organizează pe cartiere și se deszăpezesc singuri, pentru că Primăria se ocupă doar de arterele principale. Printre blocuri stratul neatins a trecut de jumătate de metru. Mașinile nu pot fi parcate sau nu pot fi scoase din parcare. Trotuarele albe sunt adevărate capcane alunecoase, astfel că luxaţiile sau fracturile s-au înmulţit în ultimele două săptămâni. Noaptea trecută, locatarii din două cartiere ale orașului au pus mâinile pe lopeți și au ieșit să își curețe singuri străzile.

50 de bărbaţi au trecut la deszăpezit

Locatarii blocurilor ANL de pe strada Miloia din Timișoara și-au făcut propriul comandament de iarnă. La fel și cei de pe strada Vlădeasa din Calea Girocului.
Primii care au dat adunarea au fost cei de pe strada Vlădeasa, o arteră în formă de Z care a fost abordată de aproximativ 50 de bărbați, din ambele capete.

Locatarii din cele opt blocuri au pus de dimineață afișe în scările de bloc cu mesajul ”Hai băieți, puneți mâna pe lopeți” și s-au mobilizat exemplar spre seara.
La ora 20.00 deja au curățat strada, au adunat zăpada din parcare, astfel că în sfârșit își puteau ține mașinile peste noapte în siguranță. Ei povestesc că la un moment dat a apărut și un utilaj cu lama de deszăpezire, dar numai cât să facă act de prezență, fără să îndepărteze zăpada.

Lama unui tractor le-a înzăpezit din nou maşinile

„La 19.00 fix, exact când eram pe terminate, între blocuri a intrat un monstru mare, galben, cu faruri orbitoare şi girofar portocaliu, huruind din caii-putere, cu o lamă mare-n faţă. O arătare care ne-a lăsat pe toţi proşti. L-am aplaudat şi i-am promis şoferului că îl votăm primar, dacă va candida. Numai că nea şoferu, ca un veritabil politician, a tras o linie scurtă cu lama şi dus a fost în noapte. Cu zăpada împroşcată la loc pe maşinile noastre parcate la bordură, ne-am reapucat cuminţi, calmi şi organizaţi ca nişte elveţieni, să ne dezăpezim, a doua oară, maşinile, că dimineaţă copiii trebuie duşi la şcoală iar unii cetăţeni de pe Vlădeasa mai merg şi la muncă”, a povestit unul dintre locatari.

În jurul orei 19,00 și tinerii din blocurile ANL B12 și B11 de pe strada Ioachim Miloia au luat și ei lopețile în mâini și au ieșit la deszăpezire. Ei au curățat zăpada și gheața, până la asfalt, inclusiv în parcarea de lângă blocuri. Cu zăpada adunată, la final au format mai mulți munți de zăpadă, unde spun  că vor pregăti, zilele următoare, un campionat de derdeluș pentru copiii lor. 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/ldLH9XECarI" frameborder="0" height="315" width="620"></iframe>

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.