TikTok face schimbări. Noi reguli pentru creatorii de conținut

TikTok face schimbări. Noi reguli pentru creatorii de conținut Sursa Foto: Arhiva EVZ

Aplicația de socializare TikTok a cunoscut o creștere spectaculoasă a numărului de utilizatori în anul 2020. Atunci, la începutul pandemiei de COVID-19, aceste scurte filmulețe au reușit să mai reducă din grijile oamenilor.

TikTok a adoptat sistemul de videoclipuri scurte, iar mai apoi, Facebook, Instagram și YouTube au încercat să țină pasul.

TikTok își dorește videoclipuri mai lungi

TikTok a dat startul unei competiții în rândul platformelor de socializare în ceea ce privește apariția de conținut.

Utilizatorii erau încurajați să facă videoclipuri cu o durată de până la un minut care să fie afișate pe verticală, într-un feed derulant cu recomandări ulterioare. Celelalte platforme și-au petrecut următorii ani încercând să egaleze popularitatea TikTok.

Ne puteți urmări și pe Google News

Purtătorul de cuvânt al TikTok, Zachary Kizer, a declarat că firma a dezvoltat noul Program de creativitate „pe baza învățămintelor și a feedback-ului pe care l-am obținut din Fondul pentru creatori anterior”.

TikTok, schimbare majoră

Platforma din China, lider în segmentul demografic al adolescenților

Acum, TikTok pare să își schimbe strategia. Platforma își îndeamnă utilizatorii să facă un conținut mai lung.

Sâmbătă, TikTok va elimina în mod oficial „Fondul pentru creatori" original. Creatorii care doresc să își monetizeze conținutul vor trebui să se alăture noului „Creativity Program Beta". În cadrul acestui program, creatorii vor trebui să facă videoclipuri mai lungi de un minut dacă vor să fie plătiți de aplicație.

Această schimbare îi îngrijorează însă pe cei care fac conținut.

Noua schimbare TikTok ar putea încuraja utilizatorii să petreacă și mai mult timp pe aplicație

Mulți creatori de conținut s-au arătat însă deranjați de această schimbare. Aceștia se tem că platforma se va îndepărta de ceea ce a făcut TikTok atât de popular inițial:

„Nu am întotdeauna un minut de conținut în minte", a declarat Nicki Apostolou, un creator de pe aplicație cu aproape 150.000 de urmăritori.

Aceasta este cunoscută sub numele de „recycldstardust" și realizează conținut despre istoria și cultura nativilor americani:

„Simt că sunt atât de mulți creatori care au venit aici pentru că era aplicația pentru videoclipuri de formă scurtă. Acum vor să fie ca un fel de "mini YouTube", iar eu simt că asta îi lasă pe dinafară pe creatorii care au venit acolo pentru conținutul de formă scurtă", a mai spus aceasta, potrivit CNN.