Un nou fenomen periculos ia amploare pe TikTok. Tinerii sunt grav afectați

Un nou fenomen periculos ia amploare pe TikTok. Tinerii sunt grav afectați Sursa Foto: Arhiva EVZ

TikTok s-a transformat dintr-o rețea de socializare într-o platformă unde șarlatanii promovează tot felul de metode care promit prosperitate financiară într-un timp relativ scurt de timp. Este și cazul ultimului fenomen, intitulat sugestiv, „Școala Vieții”.

TikTok s-a transformat dintr-o rețea de socializare, într-o platformă folosită de pirații internetului pentru a-și promova diferite metode frauduloase, prin care promit bani mulți într-o perioadă scurtă de timp.

Un nou fenomen periculos ia amploare pe TikTok

Creatorii de conținut sau așa numiții influenceri de pe TikTok își întâmpină audiența cu tot felul de sfaturi financiare care scurtează drumul spre succes. Majoritatea urmăritorilor sunt tineri aflați în căutarea drumului în viață. A apărut un nou fenomen care generează îngrijorare în rândul experților.

Este ceea ce creatorii de conținut numesc „Școala Vieții”. Cu alte cuvinte, creatorii vin in fața internauților cu promisiuni de îmbogățire rapidă fără efort care schimbă viața tinerilor în cel mai scurt timp. Metoda pe care o promovează creatorii de conținut presupune doar gândirea pozitivă.

Ne puteți urmări și pe Google News
tiktok

Metoda prin care poți câștiga mulți bani pe Tik Tok. Mulți au încercat. Sursă foto: unsplash

Promisiuni false

Altfel spus, influencerii îi învață pe tineri cum să gândească să-și dorească mașini, case și alte avuții, dar fără a munci în acest sens. Psihologul Constantin Cornea desființează aceasă metodă de îmbogățire rapidă.

Specialistul atrage atenția asupra faptului că nu există nicio o școală academică care să definească această metodă."Nu poţi doar să te gândeşti pozitiv la un lucru şi el să vină spre tine fară ca tu să faci nimic", spune psihologul.

Psihologii susțin că repesectivele cursuri promovate pe TikTok pot da o perspectivă asupra lucrurilor pe care le putem schimba în bine, în viața noastră. Dar, nu pot aduce bani din senin. De fapt, metodele promovate țin mai degrabă de domeniul fantatisticului.

Ce nu trebuie să faci pe TikTok

8% din populația României practică „cerșitul” pe TikTok. Sursă foto: Unsplash

Ce spun experții despre cursurile de pe Tiktok

Nu puțini sunt cei care dau crezare acestor tehnici predate pe Tiktok. De exemplu, o tânără care vrea să obțină ușor propseritatea financiară a precizat că: „Am văzut și cu cristale să le purifiezi la lumina lunii, aș face, sincer. Să atrag mai mulți bani", spune o tânără, potrivit observatornews.ro.

Analiștii finaciari avertizeaz că nu există scurtături pentru a obține siguranța financiară. „Prosperitatea nu se poate obține peste noapte, se poate pierde peste noapte. Nu există scurtături!", a declarat Adrian Mitroi, analist financiar.

„Manifestarea nu are de-a face cu planetele, cu cristale, foi de dafin sub pernă, scorțișoară sau să scriu de 369 ori un lucru", a declarat la rândul ei, Roxana Borz, coach manifestare.