Evenimentul Zilei > International > The New York Times este pentru legalizarea CANABISULUI
The New York Times este pentru legalizarea CANABISULUI

The New York Times este pentru legalizarea CANABISULUI

Cotidianul american The New York Times a pledat sâmbătă în favoarea legalizării canabisului, comparând incriminarea sa cu erorile din epoca Prohibţiei.

Potrivit relatării AFP, publicaţia notează într-un editorial intitulat „Abrogaţi, din nou, Prohibiţia” că legislaţia privind canabisul îi afectează într-un mod disproporţionat pe tinerii de culoare, în timp ce dependenţa este "o problemă relativ minoră", în special comparativ cu alcoolul şi tutunul.

Un rezultat rasist

"SUA au avut nevoie de 13 ani să-şi revină în fire şi să pună capăt Prohibiţiei, 13 ani în cursul cărora oamenii au continuat să bea, în aşa fel încât cetăţeni care respectau legea au devenit criminali şi au apărut şi prosperat sindicatele crimei", scrie The New York Times.

"În urmă cu 40 de ani, Congresul a adoptat interdicţia actuală asupra canabisului, aducând un mare prejudiciu societăţii, pur și simplu pentru a interzice un produs cu mult mai puţin periculos decât alcoolul. Guvernul federal ar trebui să dezincrimineze canabisul", adaugă publicaţia americană. Precizând că echipa editorială a ajuns la această concluzie după numeroase dezbateri, cotidianul notează că, pentru societate, costurile canabisului sunt „imense”.

Citând cifre ale FBI conform cărora în 2012 au fost făcute 658.000 de arestări pentru deţinere de marijuana, mult mai multe decât pentru cocaină, heroină şi derivate ale acestora, The New York Times estimează că incriminarea conduce la "un rezultat rasist, afectându-i în mod disproporţionat pe tinerii de culoare, irosindu-le viaţa şi dând naștere la noi generaţii de infractori".
Opunându-se totuși vânzării de canabis tinerilor sub 21 de ani, cotidianul mai scrie că "un consum moderat de marijuana nu pare să prezinte un risc pentru adulţii sănătoşi".

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: