Evenimentul Zilei > Actualitate > „The Blue”, cel mai mare diamant albastru din lume, scos la licitaţie | GALERIE FOTO
„The Blue”, cel mai mare diamant albastru din lume, scos la licitaţie | GALERIE FOTO

„The Blue”, cel mai mare diamant albastru din lume, scos la licitaţie | GALERIE FOTO

Un spectaculos diamant albastru, considerat cel mai mare din lume la categoria sa, va fi scos la licitaţie pe 14 mai, la Geneva, a anunţat casa de licitaţii Christie's.

Potrivit AFP, citată de Agerpres, diamantul, prelucrat în formă de pară şi numit "The Blue", are 13,22 carate, fiind clasat în categoria "albastru intens fără defecte". Casa Christie's l-a estimat între 21 şi 25 milioane de dolari, iar vânzătorul doreşte să rămână anonim.

Diamantul albastru scos la vânzare la Geneva va fi cea mai importantă piesă de la licitaţia de bijuterii de lux organizată de casa Christie's în luna mai la Geneva. Vor fi prezentate 250 de piese, iar casa de licitaţii speră să se obţină circa 80 milioane de dolari. 

Şi casa concurentă Sotheby's organizează o licitaţie de pietre preţioase în cursul aceleiaşi săptămâni, la Geneva, la care propune trei diamante prezentate ca excepţionale. Pe 13 mai va fi scos la vânzare "Diamantul Victoriei", care a primit acest nume în cinstea victoriei aliaţilor din 1945.

Diamantul dreptunghiular de 31,34 carate a fost găsit într-o mină din Africa de Sud în 1945. Piatra iniţială avea 770 carate şi din ea s-au prelucrat 30 de diamante, cel mai mare fiind "Diamantul Victoriei", care i-a aparţinut miliardarei americane Florence Gould (1895 – 1983), una din cele mai importante colecţionare de pietre preţioase din secolul trecut. Diamantul, montat într-un inel, este estimat între 5 şi 8 milioane de dolari.