Evenimentul Zilei > EVZ Special > Evenimentul zilei a intrat în posesia testamentului secret al lui Dan Condrea, fostul patron al Hexi Pharma!
Evenimentul zilei a intrat în posesia testamentului secret al lui Dan Condrea, fostul patron al Hexi Pharma!

Evenimentul zilei a intrat în posesia testamentului secret al lui Dan Condrea, fostul patron al Hexi Pharma!

Moartea lui Dan Condrea a survenit în condiții suspecte. Pe 22 mai 2016, omul implicat în cel mai mare scandal al medicinei românești, acela al biocidelor diluate, s-a izbit violent cu mașina de un copac, pe un drum județean, între localitățile Corbeanca și Buftea. Cu numai două săptămâni înaintea accidentului, bărbatul și-a modifi cat testamentul.

După mai bine de nouă luni de la moartea lui Dan Condrea, fostul patron al Hexi Pharma, compania implicată în cel mai mare scandal al biocidelor diluate din ţară, bătălia pentru avere continuă. Iritată de faptul că Statul vrea să îi ia fetița și să o trimită întrun centru de plasament din Sectorul 1 al Capitalei, Laura Marilena Georgescu, fosta nevastă a lui Dan Condrea, a răbufnit.Femeia se luptă cu toate forţele, pe căi legale, să nu piardă custodia copilei. Mai mult, aceasta ne-a trimis pe adresa ziarului „Duplicatul Codicil“ la Testamentul autentificat din data de 3.10.2013. Pe 22 mai 2016, Condrea a murit, iar pe 6 mai, cu 16 zile înainte, fostul patron Hexi Pharma a operat schimbări majore în testament.Potrivit actului original, înainte de modificare, Uliana Ochinciuc avea dreptul la 25% din sumele de bani din conturile subsemnatului testator deschise la instituţii bancare din România şi din străinătate. După duplicatul codicil, Uliana a devenit legatarul 100% a tuturor sumelor din conturile lui Dan Condrea. Fie din țară, fie de peste hotare.

Uliana, șefă peste 7 societăți

Mai mult, basarabeanca, „soţia“ fără acte a fostului „rege“ al biocidelor, a intrat şi în posesia acţiunilor de la firmele controlate de Condrea. În duplicatul codicil se specifică exact câte părţi sociale şi cât la sută din capital, din fiecare societate, îi revin Ulianei. „Toate cotele mele de participare la capitalul social al următoarelor șapte societăți cu răspundere limitată, cu toate drepturile și obligațiile decurgând din deținerea acestor cote de participare, instituind-o pe doamna Ochinciuc Uliana legatar cu titlu universal, conform dispoziţiilor art. 1056 Cod civil“, se arată în duplicatul codicil la testamentul autentificat.


FOTO: Laura Marilena Georgescu susține că deține două apartamente într-un bloc din Capitală, însă nu poate intra în posesia lor din cauza UlianeiSocietăţile la care aceasta va avea cotă parte sunt: Hexi Farma SRL (70%); Hexi Med SRL (80%); Signum Service SRL (90%); Health Services Company SRL (90,9%); Ochmed SRL (10%); Hexi Pharma (93,75%); Medical Cleaning SRL (60%). În duplicatul codicil autentificat pe 6 mai 2016, ora 17.30, Dan Condrea le lasă o mică parte din avere și copiilor săi, rezultați din două relații diferite: David Condrea, din relația cu Uliana Ochinciuc, și Magdalena-Camelia, din relația cu fosta soție, Laura Marilena Georgescu. „Astfel, fiicei mele Condrea Magdalena- Camelia şi fiului meu Condrea David, desemnaţi în calitate de legatari universali, conform dispoziţiilor art.1055 Cod civil, prin testamentul autentificat la 03.10.2013, de notar public Mititiuc Adriana-Mădălina, le va reveni întreaga mea avere mobilă şi imobilă, cu excepţia bunurilor care formează obiectul legatelor lăsate doamnei Uliana Ochiniuc“

Laura își crește fata din banii strânși în timpul căsniciei cu Condrea

De câteva zile bune, în casa cu cinci camere decomandate a mamei Laurei Marilenei Georgescu nu mai este linişte. Judecătorii Tribunalului București vor să o ia pe Magda, fiica lui Dan Condrea, din sânul familiei și să o trimită în centrul de plasament „Sf. Iosif“ din Sectorul 1 al Capitalei.


FOTO: Magda, în brațele mamei naturale, Laura GeorgescuCele două locuiesc la mama Laurei

Cele două femei, dar şi sora Laurei, Magda, fac front comun pentru a o apăra pe copilă de deciziile magistraţilor. „Nimeni, niciodată, nu o să îmi ia copilul. Pentru Magda nu este o plăcere. Un copil aşa mic să fie ameninţat de judecători că va fi răpit de lângă mamă şi dus în orfelinat? Au audiat-o fără avocat. Nu mi-au permis să stau și eu, mama, în sala de judecată, chiar dacă stăteam în ultima băncuță, să fie liniștită că e și mama cu ea“, ne-a povestit Laura Georgescu.

În prezent, mama și fiica locuiesc în casa bunicii. Deşi nu mai lucrează pe nicăieri, Laura Georgescu susţine că se descurcă cu banii pe care i-a strâns de-a lungul timpului, dar că nu mai sunt foarte mulţi.

„Momentan ne descurcăm. Am strâns bani când eram cu Condrea, într-un cont de urgență, dar și după divorțul din 2009. Ne-ar fi fost şi mai bine dacă Kovesi nu ar fi pus sechestru şi pe casa bunicii mele din partea tatălui. Aş fi putut să o închiriez şi aveam un venit fix de acolo“, ne-a declarat Laura.

Laura Georgescu: „Aș fi putut să iau 800 de euro pe lună“

Dan Condrea a cheltuit sume importante, de-a lungul anilor, pentru achiziţionarea de bunuri mobile şi imobile. Conform procurorilor, acesta deținea, chiar dacă nu le-a trecut pe numele său, 23 de case și apartamente în București și prin împrejurimi. Fosta soţie Laura Marilena Georgescu susţine că Uliana Ochinciuc a ajuns să-și dea în judecată și propriul copil, pe David Condrea. Mai exact, basarabeanca a deschis proces la Judecătoria Sector 5 prin care contestă succesiunea averii lui Dan Condrea. „E avidă după avere. Vrea cu orice preţ să pună mâna pe tot. Nu are pe ce, pentru că toate casele sunt sub sechestru. Aşa a vrut Kovesi. Două apartamente din Mircea Vodă, ale mele şi ale lui Condrea, de pe urma cărora aş fi putut să iau lunar chirie de 800 de euro, sunt sub sechestru de DNA“, ne-a spus, iritată, Laura.


FOTO: Uliana Ochinciuc a primit acces la toate conturile lui Dan CondreaCondrea, avere de 25 milioane de euro

Potrivit unor surse, în luna decembrie 2016, Uliana ar fi primit o veste bună. Procurorii i-ar fi ridicat poprirea pe contul în care Dan Condrea i-a virat, cu numai câteva zile înainte să se sinucidă, suma de 200.000 de euro. Puţin, însă, dacă e să ne gândim la averea pe care a strâns- Condrea în timpul vieţii: 25 de milioane de euro.


FOTO: Acesta este duplicatul codicil, modififi cat de Dan Condrea cu 16 zile înainte să moară. La două zile după tragicul accident, Evenimentul zilei publica în exclusivitate știrea că testamentul a fost modififi cat