Mohammad Daleel a avertizat că IS va declanșa haosul în Europa și nimeni nu va mai fi în siguranță. Ba mai mult, bărrbatul de origine siriană a mai adugat faptul că, peste tot pe continent vor fi plasate mașini capcană. 

Mesaj pentru nemți: țara voastră vă ucide prin acțiunile desfășurate împotriva poporului meu. Nu IS a început acest război. Avioanele trimise de voi, nu țin cont că ucid bărbați, femei sau copii, citează Daily Mail.

Alături de materialul video, Daesh a publicat și o imagine cu atacatorul pe care l-au poreclit Rambo pentru a-i onora actul și memoria.

Se presupune că Mohammad Daleel a învățat să confecționeze bombe într-o fabrică de săpun din Siria, unde a lucrat cu diverse substanțe chimice, alături de tatăl său.

Sirianul, în vârstă de 27 de ani, care a detonat duminică un dispozitiv explozibil în oraşul Ansbach din Germania, a păşit pe teritoriul german în urmă cu doi ani. Potrivit unor surse din interiorul Ministerului de Interne, acestuia i s-a respins cererea de azil anul trecut şi urma să fie expulzat în Bulgaria.