Temperatura ideală la care să îți setezi termostatul. Vei reduce facturile

Temperatura ideală la care să îți setezi termostatul. Vei reduce facturile Sursa foto: Arhiva EVZ

S-a aflat care este temperatura ideală la care să îți setezi termostatul pentru a avea facturi mici la energie. Urmând această rutină, este posibil să puteți reduce costurile anuale de energie cu până la 10%.

Departamentul de Energie al SUA a spus cel mai bine este să păstrați termostatul la 20 de grade Celsius pentru cea mai mare parte a zilei în timpul sezonului de iarnă. Pentru o eficiență maximă, ar trebui să desemnați și opt ore pe zi în care reduceți temperatura cu între 2 și 3 grade. Puteți reduce costurile anuale de energie cu până la 10%.

De ce să setăm termostatul la 20 de gfade

Specialiștii au explicat și de ce este bine să setăm termostatul la 20 de grade Celsius. Când casa ta este setată la o temperatură mai scăzută, va pierde căldură mai lent decât dacă temperatura ar fi mai mare. Mnținerea casei la o temperatură interioară mai rece o va ajuta să rețină căldura mai mult timp și să reducă cantitatea de energie necesară pentru a menține casa confortabilă.

Unde trebuie instalat termostatul

Ei au mai spus că vă puteți maximiza eficiența energetică instalând termostatul în locul potrivit. Cel mai bine este să poziționați termostatul departe de zonele cu curent de aer (în apropierea gurilor de ventilație, uși sau ferestre) și departe de locurile care primesc lumina directă a soarelui. Este bine să îl puneți pe un perete interior, potrivit Jurnalul.

caldură

Temperatura ideală la care să îți setezi termostatul. Vei reduce facturile. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Alte soluții pentru a evita facturile mari la energie

Aceștia au mai declarat că nu trebuie să acoperiți caloriferele. Asta pentru a pemite distribuirea uniform a căldurii în încăpere. Pe de altă parte, ele nu trebuie acoperite de piese de mobilier sau cu perdele sau draperii groase. În acest fel nu permiteți căldurii să se disperseze în camera. Un alt aspect extrem de important este să permiteți luminii naturale să intre în casă.

O altă metodă pentru menținerea căldurii în apartament este izolarea acestuia. În cazul în care pe exterior este imposibil să faceți acest lucru, izolarea se poate face și pe interior. Se poate folosi pentru rezultate foarte bune vată, plută, sau orice alt izolator termic.

Un alt truc pe care îl puteți folosi pentru a reduce facturile este reglarea temperaturii pentru apa caldă. Aceasta poate fi setată în așa fel încât să nu mai fie nevoie să folosești și apa rece. Instalațiile vechi ar putea să își aducă și ele costuri ridicate, consumând cu 20% mai mult decât cele moderne.