Evenimentul Zilei > Monden > Terminator și coronavirusul. „La 72 de ani, nu mai ai voie să ieși din casă”
Terminator și coronavirusul. „La 72 de ani, nu mai ai voie să ieși din casă”

Terminator și coronavirusul. „La 72 de ani, nu mai ai voie să ieși din casă”

Însuși Terminator tremură în fața coronavirusului. Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 72 de ani, a decis să îi încurajeze pe oameni să „stea acasă”, după ce el însuși a luat decizia să se bucure de carantină cu patrupedele din casă: un ponei, Whiskey, măgarul Lulu și mai mulți câini.

Fostul guvernator al Californiei, a filmat un videoclip în care le spune oamenilor că s-a autoizolat și că le recomandă să facă același lucru. Stând la masa din bucătărie cu ponei sub un braț și măgarul sub celălalt, vedeta din Terminator s-a adresat lumii: ”Stați acasă cât mai mult posibil. Ascultați experții. Vom trece prin asta împreună”.

Toți fanii s-au emoționat când au văzut imaginile în care le dă cabalinelor morcovi în sufragerie, apoi le îmbrățișează. ”Nu ieșim, nu mergem la restaurante, nu mai facem așa ceva. Doar mâncăm. Pur și simplu mâncăm și ne simțim bine”, mai spune Schwarzenegger în video. El continuă cu recomandările oficiale: ”Nimeni nu are voie să iasă, mai ales cineva care are 72 de ani. După 65 de ani, în California nu ai voie să ieși din casă. Deci, rămânem acasă și mâncăm aici”.

În weekend, Schwarzenegger și-a afișat pentru prima dată simțul umorului, filmând un tutorial de spălare a mâinilor pentru câinele său Cherry. Alături de imagini a scris următoarele: ”Spălați-vă mâinile. Am încercat să fac un tutorial de spălare a mâinilor pentru Cherry, dar cred că voi veți acorda mai multă atenție. Fiți în siguranță. Spălați-vă mâinile. Ascultați oamenii de știință și experții. Împreună ne putem proteja reciproc. # COVID19.“

Americanii închid localurile

Duminică seara, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a sfătuit populația Americii să evite organizarea unor întruniri mai mari de 50 de persoane în următoarele opt săptămâni, pentru a lupta împotriva coronavirusului. Prin urmare, în patru state s-a decis închiderea barurilor și restaurantelor, care pot doar vinde pentru acasă.

În New York s-a decis închiderea cluburilor de noapte, a cinematografelor și teatrelor, iar primarul a cerut barurilor și restaurantelor să nu permită clienților să ia loc la mese pentru a consuma, putând doar să achiziționeze din aceste localuri, pentru acasă.

California a fost primul stat care a luat astfel de măsuri, guvernatorul Gavin Newsome cerând ca toate barurile să își închidă ușile și sfătuind restaurantele să reducă capacitatea locurilor cu 50%.

Sursa: Dailymail.co.uk