Evenimentul Zilei > Actualitate > „TERMINATOR” se îndreaptă spre noi. Cum arată robotul care va revoluţiona lumea | VIDEO
„TERMINATOR” se îndreaptă spre noi. Cum arată robotul care va revoluţiona lumea | VIDEO

„TERMINATOR” se îndreaptă spre noi. Cum arată robotul care va revoluţiona lumea | VIDEO

Aşa cum a fost prevăzut în filmul „Small Soldiers” din 1998, o companie japoneză numită Speecys construieşte ceea ce ar putea deveni primul robot de acţiune care gândeşte singur.

Compania aflată în spatele creaţiei a fost înfiinţată de Tomoaki Kasuga în 2001, după ce a lucrat pentru câinele-robot de la Sony, Aibo. Cu toate acestea, noul robot nu are potenţialul de a deveni cel mai bun prieten al omului.

Cu o înălţime de doar 25 de cm, robotul numit Motion Figure System MF201 are 20 de „încheieturi” legate cu fire, care îi permit să se mişte singur, conform gizmodo.com.

Primul aspect inedit ţine de mecanismele sale de control, care nu sunt ascunse într-un centru de comandă de care robotul este ataşat permanent.

Al doilea aspect ţine de preţ. El va fi comercializat pentru un preţ cuprins între 500 şi 1.000 de dolari şi va intra, astfel, doar în arsenalul de roboţi al unor colecţionari cu dare de mână.

Nu în ultimul rând, robotul MF201 schimbă perspectivele şi aşteptările pe care cercetătorii şi inginerii le au în domeniul tehnologiei. Peste câţiva ani am putea vedea, pe străzi, roboţi desprinşi, parcă, din filmele de acţiune, care iau singuri decizii, iar mişcările lor ar putea avea aceeaşi naturaleţe care să ne amintească de filmele din seria „Terminator”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: