Iniţiatorii bizarei terapii spun că vor să-i treacă pe deprimaţi prin traumatizanta exprienţă a morţii pentru a putea să iubească viaţa din nou. Aceştia sunt obligaţi să-şi scrie testamentul, să redacteze o scrisoare de adio pentru cei dragi şi să stea întinşi într-un coşciug în timp ce are loc o falsă slujbă de înmormântare. Experienţa morţii este condusă de către Jeong Yong-mun, fost angajat al unei companii de pompe funebre, care, pe toată durata terapiei, încearcă să le inculce pacienţilor că trebuie să se accepte aşa cum sunt, să înţeleagă că problemele cu care se confruntă în viaţă sunt surmontabile, să le înfrunte şi să se bucure de încercările la care sunt supuşi.

Printre pacienţi se numără adolescenţi care spun că nu mai facă faţă presiunii examenelor, părinţi care nu-şi mai găsesc rostul pe lume după ce copiii cresc şi părăsesc casa părintească, dar şi bătrâni care cred că au devenit o povară pentru familiile lor.

La sfârşitul ceremoniei funerare, sicriele sunt închise etanş şi blocate de un aşa-zis înger al morţii. Pentru cel puţin zece minute, fiecare participant rămâne singur în întunericul etern şi are ocazia să mediteze la lumina, culoarea şi mişcarea pe care le presupune viaţa. La întoarcerea din moarte, majoritatea pacienţilor susţin că s-au vindecat de moarte, că se simt plini de energie şi eliberaţi şi că toate problemelor care îi măcinau au rămas în acea beznă de necuprins.