Teoriile conspirației devin reale! Va fi lansat un card biometric de sănătate. Ce conține cipul cardului

Teoriile conspirației devin reale! Va fi lansat un card biometric de sănătate. Ce conține cipul cardului Sursa: Pixabay

Parlamentarii francezi au aprobat un plan de lansare a unui card biometric de sănătate. Cu noul sistem, plățile se fac automat deoarece cardul este legat de contul bancar al utilizatorului.

În cadrul pachetului de ajutor financiar al guvernului francez pentru criza costului vieții, 20 de milioane de euro vor fi alocate pentru lansarea unui card de sănătate biometric, după ce un amendament propus de senatori a fost aprobat.

Senatorii de dreapta au făcut din această măsură o condiție pentru susținerea pachetului de ajutor financiar, potrivit cotidianului francez Libération, iar joi măsura a fost aprobată de Adunarea Națională.

Ce conține cardul biometric

Deși sună destul de avansat din punct de vedere tehnologic, ideea este relativ simplă, potrivit deputatului Thibault Bazin: cardul de sănătate ar fi echipat cu un cip care conține caracteristicile fizice ale asiguratului, cum ar fi amprentele sale digitale, ceea ce ar permite furnizorilor de servicii medicale să îl identifice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cartevitale9 | Franța va introduce carduri biometrice de sănătate | tehnologie

Sursa foto: ussanews.com.

Cardul de sănătate este cardul care permite oricărei persoane înregistrate în sistemul de sănătate francez să îi fie rambursate costurile medicale, cum ar fi consultațiile la medic, procedurile medicale și rețetele. Cardul este conectat la contul bancar al pacientului, astfel încât costurile sunt rambursate direct în contul bancar, de obicei în câteva zile.

Sunt voci care spun că este o altă amenințare la adresa vieții private

Reprezentanții de stânga și-au exprimat, de asemenea, îngrijorări cu privire la protecția datelor cu caracter personal și dacă planurile ar respecta reglementările europene pentru protecția datelor, întrucât crearea de carduri „biometrice” ar duce inevitabil la crearea unei baze de date centralizate. În plus, există preocupări cu privire la faptul dacă aceste informații personale sensibile ar putea fi expuse criminalității cibernetice, deoarece sistemul de asigurări de sănătate din Franța a fost vizat de hackeri în trecut.

Cardul biometric presupune înlocuirea a cel puțin 65 de milioane de carduri în toată Franța și refacerea lor cu cipuri biometrice, pe lângă luarea amprentelor pentru toate persoanele în cauză.

Motivul pentru care se dorește implementarea cardului de sănătate biometric este lupta împotriva fraudei. Noul card de sănătate ar avea două funcții: în primul rând, datele biometrice ar asigura faptul că acest card poate fi folosit doar de către titular, iar în al doilea rând, cipul ar permite dezactivarea instantanee în cazul pierderii sau furtului cardului, informează thelocal.fr.