Evenimentul Zilei > International > „Teoria evoluției e greșită. Oamenii și dinozaurii au fost contemporani”. Ipoteza stranie a unui expert în Biblie
„Teoria evoluției e greșită. Oamenii și dinozaurii au fost contemporani”. Ipoteza stranie a unui expert în Biblie

„Teoria evoluției e greșită. Oamenii și dinozaurii au fost contemporani”. Ipoteza stranie a unui expert în Biblie

Tom Meyer, profesor de studii biblice la Shasta Bible College și Graduate School din California (SUA), susține că există dovezi care atestă că anumite specii de dinozauri mai trăiau încă pe Pâmânt în Evul Mediu.

În sprijinul teoriei sale, profesorul american aduce în discuție existența unor reprezentări medievale ale unor dinozauri.

Dinozaurii Evului Mediu

E vorba de o gravură aramă (reprezentând două creaturi asemănătoare unor dinozauri) care împodobește mormântul episcop englez episcopului Richard Bellmort în 1486,


 Ginerele lui Erdogan vrea să dea marea lovitură! Armele secrete ale “Sultanului”


„Au ieșit la lumină dovezi uimitoare care demonstrează că meșterii englezi aveau cunoștințe despre cum arătau dinozaurii încă de la sfârșitul Evului Mediu”, susține profesorul Meyer. El spune că aceste reprezentări extrem de realiste au fost făcute cu aproximativ 350 de ani înainte ca biologul și paleontologul englez Sir Richard Owen să inventeze termenul „dinozaur” .

Mormântul episcopului Richard Bell din faimoasa catedrală Carlisle ar fi dovada clară că meșterii englezi văzuseră cu ochii lor asemenea creaturi, potrivit profesorului american,
„Mormântul său a fost decorat în mod elaborat cu gravuri în alamă care înfățișau tot felul de animale contemporane timpului său, cum ar fi un liliacul, câinele, porcul, peștii sa, anghilele etc. Dar, printre toate aceste animale reale și, până în prezent, comune, sunt și reprezentări ale altor două animale reale: dinozaurii”.

Reprezentări realiste?

La prima vedere, creaturile par să semene cu un membru al familiei sauropodelor, care includea faimoasele Brachiosaurus și Brontosaurus. Creaturile au patru picioare groase și gâturi și cozi lungi. „Cei care gravat acești dinozauri nu au avut putut studia fosilele și nici nu au văzut reconstituirile scheletelor de dinozauri în muzee. Dacă dinozaurii au dispărut cu 77 de milioane de ani înainte ca omul să apară pe pământ, cum au știut acești meșteșugari englezi din Evul Mediu cum să le descrie cu acuratețe?”, se întreabă Meyer,


Se reface Axa care a trecut întreaga lumea prin foc? Vor să-și transforme forța economică în putere geopolitică


Profesorul Meyer a mers până la compararea gravurilor de alamă cu două specii cunoscute de dinozaur. E vorba de Vulcanodon și de un Shunosaurus. Acuratețea reprezentării făcute de meșteri îi determină pe unii să sugereze că aceștia văzuseră dinozauri.

„Gravurile de pe mormântul episcopului Richard Bell și cronologia biblică contestă concepția că dinozaurii au dispărut acum 77 de milioane de ani, cu mult înainte ca omul să evolueze printr-o serie de mutații întâmplătoare de-a lungul a miliarde de ani. Dovezile se potrivesc mai bine cu credința biblică decât cu cea evolutivă.

Oamenii de știință resping teoria

David R. Montgomery, profesor de Științe ale Pământului și Spațiului la Universitatea din Washington, respinge cu toată puterea teoria stranie a profesorului Meyer.
„În primul rând, nu există absolut nicio dovadă fizică a dinozaurilor în anii 1500 în Anglia. În al doilea rând, dacă aceste făpturi ar fi trăit atunci, ar exista un număr mare de referiri la ele în literatura de atunci, dar aceste referiri nu există.” .
„Din punctul de vedere al dovezilor științifice clare, pur și simplu, nu există nimeni care să susțină că dinozaurii au trăit în epoca medievală”.
Cât privește reprezentările de la catedrala Carlisle și legendele cu dragoni, acestea și-ar putea avea originea în munca paleontologilor amatori din Evul Mediu care încercau să descrie descoperirile făcute., notează ziarul britanic Daily Express,

Tensiuni în Europa. Se fac jocurile pentru destrămarea unei țări? Serviciile secrete vor capul unui președinte