Evenimentul Zilei > Social > Teodorovici, „motivational speaker” cu banii din Buget. Scandalul călătoriilor gratuite pentru studenți continuă
Teodorovici, „motivational speaker” cu banii din Buget. Scandalul călătoriilor gratuite pentru studenți continuă

Teodorovici, „motivational speaker” cu banii din Buget. Scandalul călătoriilor gratuite pentru studenți continuă

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici vrea să condiționeze călătoriile gratuite pentru studenți de lipsa restanțelor.

Doar studenții care nu au nicio restanță ar urma să beneficieze de cele 12 călătorii. „De ce să nu fie încurajată situaţia la învăţătură? Să fie una foarte bună, fără restanţe, fără repetenţi. Vine statul şi suportă şi încurajează învăţatul cu note bune şi note mari”, a declarat Teodorovici, joi, potrivit site-ului Digi 24.

El a mai menționat că facilitățile actuale pentru studenţi privează alte categorii sociale de posibilitatea de a avea transport gratuit.

„De ce să nu fie limitate la un număr aceste călătorii. Vedem dacă sunt 12. Ai un veteran de război şi merge la ghişeu. Şi vrea să ajungă unde vrea să ajungă omul ăla. Şi i se spune: ne pare foarte rău, nu mai sunt locuri, au fost ocupate. Este corect?”, a mai spus ministrul.

Șeful Finanțelor își propune ca banii obținuți de pe urma limitării gratuității studenților să fie folosiți și în alte ramuri de transport.

„În primul rând de ce pe calea ferată? De ce nu şi pe rutier şi pe naval? Sunt studenţi, copii în Turcia care nu au nici cale ferată, nici transport rutier. Asta este zona în care ei trăiesc, nu trebuie să fie (n.r.- gratuitate) şi pe naval?” a mai spus Teodorovici.

Dacă ideea lui Eugen Teodorovici va deveni lege, zicalei referitoare la prestanța studențească i se va adăuga un alt proverb celebru. Obrazul subțire cu cheltuială se ține!