Potrivit organizaţiei UDMR, Ministerul Educaţiei Naţionale doreşte să sancţioneze conducerea şi pe profesorii Liceului de Artă „Pallo Imre” pe baza unor acuzaţii false şi total nefondate.

UDMR consideră măsura luată de MEN ca fiind un atac împotriva maghiarilor din Transilvania şi împotriva municipiului Odorheiu Secuiesc.

„Noi respingem ferm ideea că cineva ar fi comis acte separatiste în Odorheiu Secuiesc şi luăm la cunoştinţă cu regret faptul că, în anul Centenarului, elita românească din Bucureşti dă dovadă, din nou, de un comportament şovin.”

„Ne opunem folosirii standardelor duble, pentru că în multe şcoli, pe documentele oficiale, printre elementele vizuale ale anului centenar, apare şi harta României Mari, împotriva căreia Ministerul Educaţiei Naţionale nu are deloc obiecţii”, se arată în comunicat, potrivit rador.

Organizaţia UDMR a subliniat că dimensiunea geografică a Ungariei înainte de Trianon este un fapt istoric, la fel cu cel al României Mari dintre cele două războaie mondiale.

Corpul de Control al Ministerului Educaţiei Naţionale a verificat circumstanţele în urma cărora elevii liceului de artă din Odorheiu Secuiesc, împreună cu elevii de la şcoala înfrăţită din Ungaria, au desenat în curtea liceului harta Ungariei Mar, în data de 4 iunie, cu ocazia Zilei Solidarităţii Naţionale.

Corpul de Control a sugerat ca Inspectoratul Şcolar să oblige Consiliul Director al liceului să ia măsuri disciplinare împotriva profesorilor implicaţi.