Evenimentul Zilei > Sport > TENIS. Monica Niulescu a câştigat turneul de la Guangzhou
TENIS. Monica Niulescu a câştigat turneul de la Guangzhou

TENIS. Monica Niulescu a câştigat turneul de la Guangzhou

Tenismena Monica Niculescu s-a impus în finala turneului din China, după ce a dispus de jucătoarea franceză Alize Cornet, cu scorul de 6-2, 6-0

După o oră şi 44 de minute, Niculescu (locul 60 WTA) a trecut în doar două seturi de Cornet (locul 22 WTA şi favorita numărul 2) în finala turneului de la Guangzou (China), reuşind, astfel, să-şi adjudece cel de-al doilea titlu din carieră la simplu.  Tenismena română a mai evoluat în două finale la Luxembourg, ambele pierdute, în 2011 şi 2012.

"Sunt foarte fericită am făcut un turneu foarte bun, am avut încredere în mine şi am reuşit sa câştig.

Nu mă gândeam la începutul turneului că pot câştiga, de fapt nu acesta a fost obiectivul meu la acest turneu. Totuşi, după ce am reuşit în primul tur victoria împotriva Bojanei Jovanovski, am prins încredere şi am ştiut că pot ajunge departe.

Am început mai greu în meciul cu Alize Cornet, dar apoi am jucat foarte bine. Știam că o să am un meci greu cu ea, însă ma bucur că a ieşit bine până la urmă", a declarat Niculescu pentru Digi Sport.

Pentru trofeul câştigat în China, Monica va primi 111.163 dolari și 280 de puncte WTA şi are şanse considerabile să intre în primele 50 de jucătoare ale lumii.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: