Telefonul, laptopul și televizorul, folosite pentru spionaj. Oricine poate s-o pățească
- Emma Cristescu
- 25 aprilie 2023, 15:09
Nu mai este un secret că telefonul, laptopul sau televizorul smart înregistrează audio și video, dar puțini știu că riscă să fie spionați dacă nu sunt atenți sau dacă nu folosesc aplicații de tip antivirus.
Telefonul, laptopul sau televizorul smart înregistrează audio și video, iar specialiștii în IT le recomandă oamenilor să verifice înainte să accepte permisiunea de utilizare a camerei și a microfonului de către aplicații.
Specialiștii în IT au declarat că oamenii trebuie să fie atenți și căror aplicații le acceptă această permisiune. Ei au mai spus că un joc nu are avea nevoie de camera foto și că există multe înșelăciuni. Un alt sfat este să utilizăm aplicații de tip antivirus actualizate, deoarece aceste aplicații scanează mereu toate permisiunile, toate accesurile ale aplicațiilor și putem evita riscurile de securitate.
„Clasicul plasture pus peste camera poate fi utilizat și el. De asemenea, putem achiziționa dispozitive care ne permit oprirea sau tăierea alimentării camerei web, menținerea la zi a sistemului de operare și e bine să evitați softuri piratate pentru că reprezină un risc în plus atunci când folosiți camera web. Este important ca atunci când nu mai folosim o palicație care necesită accesul la cameră și microfon să oprim conectarea cu ascestea”, a declarat Laurențiu Matache, realizatorul emisiunii 24 IT, potrivit A3.
Dependența de telefoane, extrem de periculoasă
O altă problemă majoră este dependența de telefoane. Dr. Nicholas Kardaras a declarat că dependența digitală este deosebit de periculoasă, deoarece este mai „omniprezentă și mai acceptată social” decât drogurile obișnuite.
„Am fost psiholog specializat în dependență – am tratat dependența de metamfetamină și heroină timp de peste 25 de ani înainte de a mă apuca să înțeleg această nouă generație de dependență”, a declarat Dr. Kardaras. „Și spun adesea că mi se pare mai dificil de tratat decât dependența de heroină, pur și simplu din simplul motiv că este mult mai omniprezentă și acceptată social și mai greu de trăit fără ea.”
El a mai spus că părinții nu trebuie să își lase copiii prea mult pe telefon pentru a nu dezvolta această dependență.