Un celebru psiholog avertizează. Dependența de telefoane este mai periculoasă decât cea de heroină

Un celebru psiholog avertizează. Dependența de telefoane este mai periculoasă decât cea de heroină

Dr. Nicholas Kardaras le-a spus invitaților și publicului din cadrul emisiunii „Dr. Phil” că dependența digitală este deosebit de periculoasă, deoarece este mai „omniprezentă și mai acceptată social” decât drogurile obișnuite.

Episodul a aruncat un reflector asupra modului în care introducerea copiilor în tehnologia portabilă și în social media la o vârstă fragedă poate provoca o spirală descendentă de dependență.

„Am fost psiholog specializat în dependență - am tratat dependența de metamfetamină și heroină timp de peste 25 de ani înainte de a mă apuca să înțeleg această nouă generație de dependență”, a declarat Dr. Kardaras. „Și spun adesea că mi se pare mai dificil de tratat decât dependența de heroină, pur și simplu din simplul motiv că este mult mai omniprezentă și acceptată social și mai greu de trăit fără ea.”

El le-a spus părinților că, în cele din urmă, prevenirea dependenței, în primul rând, este cel mai bun răspuns, cea mai bună soluție.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Așa că, de aceea, ceea ce recomand majorității părinților este - acesta este un exemplu clasic de un gram de prevenire și un kilogram de leac - să amâne, să amâne, să amâne, pe cât de mult puteți, accesul copiilor dumneavoastră la aceste dispozitive cu adevărat puternice și dăunătoare”, a spus el.

Marele pericol care se ascunde în spatele telefoanelor inteligente: o dependență cu care e greu de luptat

El a continuat spunându-le părinților că o modalitate excelentă de a-i ține pe copii departe de dependența digitală este implicarea lor în activități extracurriculare din lumea reală - „activitățile compensatorii sunt o mare parte a luptei împotriva acestui fenomen”, a spus el. „Țineți-vă copiii implicați în sport și muzică și alte tipuri de activități care îi pot izola potențial, care să le construiască sistemul imunitar psihologic, astfel încât să fie mai puțin vulnerabili la mesajele toxice.”

Dr. Phil a observat că anii adolescenței sunt o perioadă de creștere majoră în care tinerii încep să își afirme independența ca adulți în creștere și că, în perioada respectivă, se poate adapta mesajul, către ei, că telefoanele le controlează viața.

„Permiteți-mi să vă dau o mică perspectivă aici. Ești manipulat. Așa că, dacă crezi că îți exerciți independența făcând asta, folosind aceste telefoane și făcând-o exact în modul în care o faci, nu este așa”, a spus el.

Dr. Kardaras a fost de acord: „Aceasta este cea mai eficientă strategie pe care am folosit-o cu unii dintre clienții mei; le arăt exact cum sunt manipulați, îi enervez pe tema asta, iar atunci se împotrivesc și încearcă să își recapete controlul asupra vieții lor.”

sursa: www.foxnews.com