Tehnologie revoluționară inventată în România. Reușita lui Iuliean Horneț este uimitoare

Tehnologie revoluționară inventată în România. Reușita lui Iuliean Horneț este uimitoare

Tehnologia viitorului e oferită de un român. Iar ceea ce a reușit Iuliean Horneț, unul dintre inventatorii cunoscuți din România, pune țara noastră din nou pe harta invențiilor importante.

Iuliean Horneț este recunoscut pentru proiectele de mediu. Ultima ispravă a sa este dezvoltarea unei tehnologii prin care poate transforma cocenii, paiele și alte deșeuri în energie verde.

Iuliean Horneț are până în prezent 70 de dispozitive cu care poate obține energie verde. Acesta a fost specialist în balistică al Armatei Române iar acum se luptă să convingă polulația despre beneficiile energiei verzi.

Timp de 20 de ani, Iuliean și-a dedicat viața găsirii surselor regenerabile de energie iar acum, rezultatele sunt cu totul surprinzătoare, reușind să producă energie electrică și termică din aproape orice tip de deșeu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum funcționează tehnologia creată de Iuliean Horneț

”Am produs o tehnologie care transformă deşeurile în energie, prin două mijloace. Prin conversie directă, adică ardere la temperaturi foarte ridicate, peste 1.200 de grade, unde arderea este nepoluantă, dispare fenomenul de formare a dioxinelor şi a produşilor cancerigeni care există la toate arderile până în 850 de grade şi aici este un mare câştig. Nu trebuie să tăiem pădurea ca să facem peleţi, avem suficiente deşeuri. Putem să toaletăm pădurea, avem viţă de vie, avem iarbă, avem gunoi de grajd, paie, coceni, avem toate celelalte deşeuri pe care putem să le utilizăm în a ne face confort”, spune Iuliean, citat de Antena 3.

O altă tehnologie remarcabilă descoperită de către Iuliean este o instalație de descompunere a deșeurilor menajere care conform celor spuse de către acesta, pot fi reciclate 100%. Deșeurile pot fi descompuse în ulei de piroliză și gaz de piroliză.

Cu această nouă tehnilogie, marile gropi de gunoi ale României pot fi transformate în căldură, energie electircă sau chiar combustibil. În felul acesta, facturile oamenilor ar putea chiar să se înjumătățească