Teatru jucat în patru autoturisme din trafic, expoziţie despre timpul nostru liber şi filmul „Arabela“. Nu le rataţi săptămâna aceasta!

LUNI. Patru actori tineri – Ana Ularu, Adrian Nicolae, Alexandru Pavel şi Nicoleta Hâncu – vă aş- teaptă pe scena din Pod – teatrul de la Casa de Cultură a Studenţilor. Astă-seară, de la ora 20.00, se joacă spectacolul „Cenuşa de piatră“, de Danile Danis, în regia lui Andrei Narcis Grosu. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

MARŢI.
În Cehia, toată lumea îşi aduce aminte de Prinţesa Arabela, fiica Regelui Fairy, care fuge în lumea basmelor. Serialul lui Milos Macourek şi al lui Vaclav Vorlicek poate fi vizionat în această săptămână la Centrul Ceh din Bucureşti. Aventurile Arabelei încep de astăzi şi durează până vineri. Primele trei episoade – subtitrate în engleză – rulează astă-seară, de la ora 20.00. Din distribuţia peliculei fac parte actorii Vladimir Mensik, Stella Zazvorkova, Vladimir Dlouhy, Jana Nagyova, Dagmar Patrasova, Jiri Labus şi Vlastimil Brodsky.

MIERCURI. Cvartetul Belcea revine la Bucureşti, după o serie de turnee în Statele Unite, Canada şi Europa. Noul recital extraordinar, patronat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“, este programat pentru această seară, de la ora 19.00, la Ateneul Român. Spectacolul va reuni două capodopere târzii – „Rosamunda“, de Schubert, şi „Cvartetul“ opus 131, de Beethoven.

JOI. Un spectacol în trafic. Patru automobile pe străzile din Capitală, patru poveşti, 8 actori şi 12 spectatori. Pe scurt – „Autobahn“, de Neil LaBute. Spectacolul marca Teatrul Fără Frontiere, în regia Mihaelei Sîrbu, revine în spaţiul public bucureştean. Piesa jucată în maşini aflate în trafic se desfăşoară de la ora 22.00. Timp de două ore şi jumătate, publicul îi poate aplauda, în stradă, pe actorii Amalia Ciolan, Mihaela Sîrbu, Raluca Tudorache, Bogdan Albulescu, Radu Bânzaru, Marius Gâlea, Radu Iacoban şi Andrei Mateiu. Pentru rezervări, sunaţi la 0741.54.67.97 sau trimiteţi e-mail la [email protected]

VINERI. Este ultima zi în care mai puteţi admira expoziţia „La iarbă verde“, semnată Raluca Preda. De la desene în peniţă combinate cu creioane colorate până la colaje de obiecte şi litografii, artista, aflată la prima expoziţie personală, foloseşte diverse tehnici pentru a vorbi despre timpul liber, procentul de atenţie pe care ni-l acordăm şi evadarea din rutina cotidianului. Întâlnirea cu „iarba verde“ o puteţi avea la Atelier 35, pe strada Şelari, de la orele 15.00 la 21.00.

SÂMBĂTĂ. Pisica roz vă dă întâlnire, pentru prima dată, la o altfel de petrecere, pe malul Lacului Floreasca. Noaptea cu „wicked sound“ începe la ora 20.00 şi se termină în zori. De atmosferă se vor ocupa Kozo, Praslea şi El Cezere, iar de găzduire – Terasa Lemon Tree (Bulevardul Mircea Eliade, nr. 113). Preţul biletului de intrare este 15 lei.

DUMINICĂ. Teatrul Masca, din cartierul Militari, îşi continuă spectacolele în aer liber prin toată Capitala. De astă dată, artiştii îşi aşteaptă publicul în Parcul Regina Maria, cu spectacolul „Actorii“. Piesa începe la ora 11.00, iar accesul spectatorilor este gratuit.