Spre exemplu, se arată în articolul publicat, spray-urile nazale vin în trei cutii diferite- pentru alergii, congestie și sinuzită, ridicându-se întrebarea care dintre acestea să poată fi folosit, fiind identice din punct de vedere medical. 
"Uneori, irosiți banii pe medicamente, deoarece nu există dovezi că ele funcționează. Și există alternative mai ieftine! "

Editorul Richard Headland arată: "Uneori, irosiți banii pe medicamente, deoarece nu există dovezi că ele funcționează. Și există alternative mai ieftine! " Potrivit acestuia, unele firme au refuzat să arate dovezi privind modul în care produsul lor a funcționat, potrivit articolului din The Sun.  

Dilema vine de la faptul că unele firme au refuzat să arate dovezi privind modul în care produsul lor a funcționat. De ce firmele nu vor arăta dovezile lor? Motivația producătorilor a fost aceea că nu dorește să dea concurenților "date sensibile din punct de vedere comercial". 

Tocmai de aceea, pentru a evita să picați în plasa marilor companii medicale este bine să știți câteva lucruri înainte să achiziționați un produs. 

Mai exact, cereți farmacistului să explice riscurile și beneficiile produselor sau să sugereze alternative. Totodată, aveți grijă de afirmații nespecifice, lipsite de sens, cum ar fi "rămâneți mai tânăr pentru mai mult timp". 

Verificați pe ambalaj care sunt principalele ingrediente active și dacă alte produse au același rol, dar la un preț mai ieftin.    Încercați să căutați versiuni mai ieftine ale aceluiași medicament. 

Fiecare are o autorizație de introducere pe piață ("licență de produs" sau "PL"). Dacă aceasta este aceeași pentru cele două produse, acestea sunt același medicament. 

Verificați întotdeauna lista completă a ingredientelor, mai ales dacă aveți o dietă limitată, astfel încât să știți despre extras cum ar fi sarea și zahărul din medicamente. Dacă nu este