Taximetriștii continuă mitingurile contra Uber și Bolt, în fața Parlamentului

Taximetriștii continuă mitingurile contra Uber și Bolt, în fața ParlamentuluiSursa foto: Razvan Valcaneantu \EEC

Taximetriştii continuă, miercuri, 13 martie, protestele în Piaţa Constituţiei. Peste 4000 de taximetriști și-au anunțat prezența la protestul organizat de  Patronatulul Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT), începând cu ora 09.00.

Taximetriştii cer modificarea legislației și  solicită instalarea de aparate de taxat legate la ANAF pentru toate maşinile „Uber, Bolt, taxi” şi impozitarea în România a banilor obţinuţi.

Taximetriștii protestează. Vor modificarea legislației

„Aceste aparate vă spun dumneavoastră, când folosiţi un taxi, cât aveţi de plătit. Sunt practic case de marcat legate la ANAF. Astfel, ANAF ştie în fiecare secundă cât a încasat fiecare şofer. Noi, de exemplu, avem aparate fiscale, le avem sigilate şi metrologizate. Ei (persoanele care fac transport alternativ, n.r.) n-au aşa ceva. Nu ştiu dacă este o problemă asta, dar în primul rând trebuie să aibă aparat fiscal la bord, pentru că sunt transportatori de persoane, chiar dacă aplicaţia o să-i spună clientului, la finalul cursei, aveţi de plătit 20 lei.

Solicităm fiscalizarea tuturor maşinilor Uber, Bolt, taxi – toţi să fim la fel, iar banii care pleacă din România în paradisuri fiscale să se impoziteze aici, în România . După aceea, să plece oriunde în lume”, s-a exprimat  Remus Nedelcu, președinele (ANPOTRT), potrivit Agerpres.

Taximetriștii nu cedează. Ce solicită Guvernului

Taximetriști.

Sursă foto: | Dreamstime.com

Nu este prima dată când taximetriștii au protestat din cauza companiilor de ride-sharing.  Revendicările lor nu au fost soluționate. Protestul taximetriştilor a fost anunţat pentru perioada 12-20 martie 2024, în intervalul orar 6:00-19:00.

Ce solicită companiile de ride-sharing

uber

Sursă foto: Dreamstime

La protest vor participa reprezentanţi de la Asociaţia Naţională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi – ANPOTRT, Asociaţia Banat Crişana – Taxi, Asociaţia de Monitorizare Taxi Transilvania, Asociaţia Clubul Taximetriştilor Liberi de Pretutindeni, Asociaţia Taxi Transilvania şi Asociaţia Banat Taxi.

Companiile de ride-sharing Uber și Bolt susțin, că  dacă se vor aplica modificările legislative puse în transparență decizională de ministerul de resort, prin care acestea sp se supună regulilor specifice taximetriei,  va dispărea din România transportul alternativ, având de respectat aceleași condiții ca firmele de taxi.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News