Povestea lui Benjy, "taurul gay", a devenit cunoscută după ce un ziar din comitatul Mayo, din vestul Irlandei, a informat săptămâna trecută că îl va trimite la abator şi de acolo la măcelărie. Proprietarul său a spus că taurul nu este interesat de femele, ci de masculi şi că, prin urmare, nu poate fi folosit pentru montă, relatează Agerpres, citând EFE.

După aflarea ştirii, asociaţia irlandeză de protecţie a animalelor Aran a lansat o campanie de donaţii pentru a strânge 5.000 de lire sterline (6.250 de euro) pentru a cumpăra taurul şi a evita să fie dus la abator.

Simon, unul din creatorii "Familiei Simpson" şi producător al altor comedii americane precum "Cheers" sau "Taxi", a donat întreaga sumă necesară, a relevat purtătorul de cuvânt al asociaţiei Aran, John Carmody. "Răspunsul oamenilor din întreaga lume a fost plin de speranţă, iar cireaşa de pe tort a oferit-o Sam Simon, coproducător al serialului de animaţie cel mai cunoscut din lume", a declarat Carmody.

Simon, care de doi ani este vegetarian, s-a angajat să investească o parte din averea sa estimată la circa 100 de milioane de dolari pentru apărarea drepturilor animalelor. "Benjy a primit cel mai frumos cadou de Crăciun", a declarat Carmody.