Evenimentul Zilei > Social > Şi-au tatuat numele bolii pe braţ pentru a fi salvaţi în cazul în care li se face rău
Şi-au tatuat numele bolii pe braţ pentru a fi salvaţi în cazul în care li se face rău

Şi-au tatuat numele bolii pe braţ pentru a fi salvaţi în cazul în care li se face rău

Trei pacienţi diabetici din Harghita sunt primii din România care şi-au tatuat pe încheietura mâinii stângi însemnele şi numele acestei boli, pentru ca, în situaţia în care li se face rău şi nu pot fi chestionaţi cu privire la afecţiunea de care suferă, să poată fi identificaţi uşor de echipajele de prim ajutor.

Gabor Suciu, preşedintele Asociaţiei Diabeticilor din Gheorgheni şi purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Tinerilor şi Copiilor cu Diabet Zaharat din Harghita, este una din cele trei persoane care şi-a tatuat pe încheiatura mâinii stângi cuvântul “diabetic” însoţit de un cerc albastru (simbolul acestei boli) în interiorul căruia este menţionat tipul bolii – insulino-dependent sau de tip II.

Potrivit lui Gabor, gestul celor trei nu are precedent în România. „Echipajele de prim ajutor eliberează întotdeauna braţul stâng, pentru a lua pulsul. La vederea tatuajului, vor ştii că au de-a face cu un diabetic şi vor acţiona în consecinţă”, a explicat Gabor Suciu.

Tatuajele au fost realizate gratuit de Kertész-Farkas János, un artist tatuator din Ungaria. Celelalte două persoane care poartă la încheietură însemnele diabetului sunt două tinere din Harghita.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.