Tatăl lui Răzvan Raţ: "Mircea Lucescu a făcut cel mai jenant lucru!"

Tatăl lui Răzvan Raţ: "Mircea Lucescu a făcut cel mai jenant lucru!"

Ion Raţ, tatăl internaţionalului român, îl acuză pe "Il Luce" pentru faptul că l-a criticat public pe fiul său după partida Barcelona - Şahtior 5-1.

Antrenorul Mircea Lucescu şi fundaşul Răzvan Raţ şi-au trecut în palmares cel de-al cincilea titlu cu echipa ucraineană Şahtior Doneţk. "Minerii" au câştigat sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, partida cu concitadina Metalurg şi au devenit campioni cu două etape înainte de finalul actualei stagiuni.

Până la sosirile lui Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ (în 2004, respectiv 2003), Şahtior câştigase un singur campionat al Ucrainei, în 2002.

"Acel reproş a produs ruptura", zice Raţ senior

Ne puteți urmări și pe Google News

Răzvan Raţ nu s-a putut bucura însă pe deplin de această nouă izbândă. Căzut în dizgraţia lui "Il Luce" după partida pierdută cu 1-5 de Şahtior la Barcelona, în manşa-tur din "sferturile" Ligii Campionilor (când "Il Luce" l-a acuzat pe Raţ la televizor că poartă vina pentru eşec), românul a fost uitat pe bancă la partida cu Metalurg. În ultimele patru meciuri ale Şahtiorului, Raţ a fost titular doar în confruntarea pierdută săptămâna trecută la Kiev, 0-3 cu Dinamo, adunând în total 125 de minute de joc. Jucătorul tace şi îndură, bucuros că este plătit regeşte la Doneţk.

Ion Raţ, tatăl internaţionalului tricolor, a recunoscut ieri, pentru EVZ, că fiul său nu se mai află în graţiile tehnicianului. "Lucescu a făcut atunci cel mai jenant lucru! Mai ales că, ulterior, s-a constatat că fiul meu n-a avut nicio vină pentru acea înfrângere. OK, antrenorul e antrenor şi are tot dreptul să le facă reproşuri jucătorilor săi, dar normal ar fi fost ca acestea să fie făcute în vestiar, nu de faţă cu toată lumea. Acel reproş a produs ruptura dintre fiul meu şi Mircea Lucescu. Răzvan a căzut în dizgraţie şi a mai jucat ca titular doar în meciul de la Kiev, cu Dinamo. Poate că Mircea Lucescu se simte mai bine fără români în echipă, ca dovadă că Răzvan a rămas singurul jucător de-al nostru la Şahtior", ne-a spus Raţ senior.

"Acel reproş a produs ruptura. Răzvan a căzut în dizgraţie. Poate că Mircea Lucescu se simte mai bine fără români în echipă.", ION RAŢ, tatăl internaţionalului Răzvan Raţ

IPOTEZĂ

"E posibil să nu fie convocat la lot"

Ion Raţ s-a arătat surprins de informaţia publicată în ediţia de ieri a cotidianului "Gazeta Sporturilor", cum că Răzvan Raţ ar avea de gând să refuze convocarea la naţionala României pentru partida cu Bosnia, programată pe 3 iunie, în preliminariile pentru Euro 2012.

"Am vorbit cu Răzvan la telefon după meciul cu Metalurg, dar nu mi-a spus nimic despre asta. Nu cred că are de gând să renunţe la naţională, dar e posibil să nu fie convocat la lot, pentru că nu are meciuri în picioare. Ăsta e ajutorul pe care tatăl îl dă fiului! La urma urmei, nu stă naţionala României în Răzvan Raţ. Cine ştie, poate că Răzvan Lucescu are alte soluţii, va promova vreun jucător tânăr. Tot se spune despre fiul meu că e lent sau mai ştiu eu cum", a mai declarat Ion Raţ pentru EVZ.

"Nu ştiu dacă Răzvan va mai rămâne sau nu şi din vară la Şahtior. El nu e genul de jucător care să se vânture de colo-colo, dar, din punctul meu de vedere, la un moment dat e normal să şi pleci, să-ţi cauţi o nouă provocare. Sunt convins că-şi va găsi echipă, dacă va pleca de la Şahtior", consideră tatăl lui Răzvan Raţ.

<object height="390" width="480"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_ESFlpvTrvc?fs=1&hl=en_US" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/_ESFlpvTrvc?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="390" width="480"></embed></object>