Proiect care vizează mediul îndrăzneț! Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la Primăria Municipiului Bucureşti, vrea să mărească spaţiile verzi pentru bucureşteni.

El vrea să facă acest lucru prin dărâmarea gardurilor care împrejmuiesc parcurile de la Palatul Cotroceni şi Palatul Parlamentului. Fostul premier vrea să înființeze coridoare de verdeaţă unde oamenii să se poată plimba.

Tăriceanu vrea practic înfintarea unui traseu.

Acesta ar începe la Grădina Botanică, ar continua prin parcul Palatului Cotroceni spre parcul Palatului Parlamentului și ar continua spre Parcul Carol, Parcul Tineretului și Delta Văcărești.

Tăriceanu vrea să amenajeze Delta Văcărești

Candidatul ALDE la Primăria Municipiului Bucureşti vrea să amenajeze Delta Văcărești. El dorește să fie transformată într-un parc urban, mai ales că adăpostește specii protejate de plante și animale.

Tăriceanu îşi propune ca orice copac tăiat să fie înlocuit prin plantarea a doi copaci în același cartier.
Fostul premier vrea să schimbe şi sistemul de colectare a gunoiului menajer. El işi propune colectarea selectivă pe zile.

„Nu putem la infinit să aruncăm tot gunoiul de-a valma”

„Nu putem la infinit să aruncăm tot gunoiul de-a valma. Dar nici nu putem accepta ca, după ce acasă facem efortul de a-l selecta, vedem cum mașina care ridică gunoiul îl bagă pe tot de-a valma. Parcă în dorința de a-și bate joc de noi. Cetățeni și companii care colectează și administrează gunoiul, împreună, trebuie să ne schimbăm modul de colectare!

Soluția pe care o propun este colectarea selectivă pe zile. Luni – resturi menajere, marți – plastic, miercuri – sticle, joi – resturi menajere. Nu este ușor. Dar este un efort pe care trebuie să-l facem. Nu pentru că ne amendează UE. Ci pentru că nu mai putem să creăm mii de tone de gunoi în fiecare an. Pur și simplu nu mai avem unde să-l punem”, spune Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu consideră că adăposturile de animale trebuie transformate în centre de adopții. Potrivit acestuia, ele trebuie să devină deschise publicului și mai ales copiilor, potrivit romaniatv.net.