Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, prins în corzi: „Orban vrea eliminarea ALDE de pe scena politică”
Tăriceanu, prins în corzi: „Orban vrea eliminarea ALDE de pe scena politică”

Tăriceanu, prins în corzi: „Orban vrea eliminarea ALDE de pe scena politică”

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, ieri, că premierul Ludovic Orban vrea să dizolve ALDE și alte partide mai mici de pe scena politică prin introducerea unei ordonanțe de urgență.

În această ordonanță este prevăzut faptul că doar partidele cu grupuri în ambele camere ale Parlamentului pot avea reprezentanți în secțiile de vot. „După gestul făcut de premierul Orban la adresa noastră, aş spune în mod vădit prin introducerea unor criterii suplimentare restrictive în ce priveşte posibilitatea de a avea reprezentanţi în secţiile de vot, l-am considerat un gest mai mult decât inamical, prin care se încearcă eliminarea noastră de pe scena politică, nu este numai la adresa ALDE, în egală măsură şi la adresa altor partide mici”, a spus președintele ALDE la Digi 24.

Președintele ALDE se referă la o prevedere inclusă în ordonanța de urgență publicată vineri în Monitorul Oficial și care modifică prevederi din legislația referitoare la alegerile parlamentare. Mai mult, ALDE a susținut trecerea guvernului Orban în Parlament și a primit mai multe funcții de secretari de stat și șefi de companii cu capital de stat.