Întrebat la TVR1, marți, în emisiunea jurnalistului Ionuț Cristache, dacă aşteaptă ceva de la Meleşcanu referitor la Maior, Tăriceanu a răspuns: 

„Ba da! Şi cum aţi văzut dumneavoastră, aşa am văzut şi eu. E clar că nişte rotiţe nu funcţionează cum ar trebui. Domnul Meleşcanu mi-a dat o explicaţie care mie nu mi-a plăcut.”, a declarat Tăriceanu.

Tăriceanu a explicat că după audierea lui George Maior în Comisia de politică externă a Senatului, în septembrie 2018, comisia a formulat „o scrisoare foarte politicoasă către Ministerul Afacerilor Externe în care, sub o formă eufemistică, recomanda ca Maior să fie rechemat, având în vedere chestiunile de ordin politic”. 

„Adică nerealizările (…), faptul că el (n.r. George Maior) a avut o contribuţie directă şi activă în diverse luări de poziţii, plus postura în care el s-a aflat, de director al SRI, în care a făcut protocoalele secrete cu Procuratura, lucru care constituie grave încălcări ale drepturilor şi libertăţilor individuale. Domnul Meleşcanu a luat această scrisoare şi până la urmă nu ştiu ce a făcut, a deferit-o unei comisii interne de disciplină sau etică. Şi am spus: „Domnule Meleşcanu, acolo, la această comisie, cred că e bine să analizaţi situaţii în care un diplomat nu respectă regulile interne de comportament. (…) Dar aici nu discutăm de o problemă de ordin administrativ. E o problemă foarte gravă, e o problemă politică. Astfel de personaj nu poate să reprezinte România în SUA, dacă vrem să fim credibili.”, a spus Tăriceanu. 

El a subliniat că are cu ministrul Meleşcanu „o relaţie colegială”. 

„I-am spus punctul meu de vedere. Până la urmă, sigur, el e ministru, el e responsabil de acest domeniu. Eu i-am spus deschis care sunt părerile mele, i-au spus colegi de-ai mei, i-au spus cei de la PSD. (…) În fine, poate şi-a făcut un calendar care probabil nu a atins termenul limită. S-ar putea ca… am înţeles că Maior mai are puţin şi îşi termină mandatul.”, a adăugat Tăriceanu.