Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, RĂSPUNS DUR pentru Iohannis. Obiectivul SUPREM pe care îl are președintele Senatului
Tăriceanu, RĂSPUNS DUR pentru Iohannis. Obiectivul SUPREM pe care îl are președintele Senatului

Tăriceanu, RĂSPUNS DUR pentru Iohannis. Obiectivul SUPREM pe care îl are președintele Senatului

Criticile aduse de Klaus Iohanis lui Călin Popescu-Tăriceanu nu au rămas fără răspuns din partea liderului politic din Senat.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îi promite şefului statului, Klaus Iohannis, printr-o scrisoare deschisă, că va lupta în continuare pentru "demantelarea 'statului paralel'”.

"Vă promit, domnule preşedinte, că, în ciuda faptului că nu fac bine politicii promovate de dvs., mă voi lupta în continuare, împreună cu toţi oamenii de bună credinţă, pentru demantelarea 'statului paralel', pentru aflarea adevărului despre mecanismele acestui sistem şi a participanţilor la uzurparea puterii alese democratic la alegeri", se arată în scrisoarea deschisă adresată joi de Tăriceanu lui Iohannis. 

Tăriceanu susţine că nu este "timorat" de dosarele ''fabricate la comandă" de Codruţa Kovesi şi nici de alte instrumente utilizate de "statul paralel" pentru arestarea, compromiterea, condamnarea sau îndepărtarea din viaţa publică a adversarilor politici, notează Agerpres. 

"Încep prin a exprima regretul meu cu privire la atacul pe care l-aţi lansat azi la adresa mea ca preşedinte al Senatului, total nepotrivit pentru demnitatea unui preşedinte al ţării, atât ca limbaj, cât şi ca argumentaţie. Această manieră de exprimare publică devoalează starea dumneavoastră de nervozitate pe care pot s-o înţeleg, dar nu pot s-o accept, stare generată de o serie de adevăruri despre domnia voastră care nu vă convin, dar care au devenit notorii şi pe care le-am reiterat opiniei publice zilele trecute. Sunt adevăruri pe care nu mulţi îndrăznesc să le prezinte în public de teama unor represalii pe bază de dosare şi cătuşe. Ei bine, eu nu sunt timorat nici de dosarele pe care le fabrică, la comandă, zeloasa dumneavoastră colaboratoare, Codruţa Kovesi, şi nici de alte instrumente utilizate de 'statul paralel' pentru arestarea, compromiterea, chiar condamnarea sau îndepărtarea din viaţa publică a adversarilor dvs. politici", îi spune Tăriceanu şefului statului. 

Preşedintele Senatului consideră că şeful statului este "produsul unor forţe oculte", cu rolul de a executa planurile "statului paralel". 

"Concret. Aţi afirmat azi că în România nu există nici forţe oculte, nici forţe subterane şi nici 'stat paralel'. Ba există, domnule preşedinte, iar dumneavoastră sunteţi produsul acestor forţe, având rolul de a executa întocmai şi la timp planurile oculte ale 'statului paralel'. Doar nu vă închipuiţi că aţi câştigat alegerile din 2014 pentru inexistente merite politice sau pentru ilegalităţile comise în calitate de primar al Sibiului! Nu. Aţi fost ales de 'statul paralel' să câştigaţi alegerile pentru că sunteţi şantajabil cu dosare penale şi, deci, uşor de manevrat de cei care controlează cu adevărat 'statul paralel'. Când e vorba despre adversari politici, termenul dvs. preferat este: 'penal'. Ce adjectiv credeţi că vi s-ar potrivi după ce s-a dovedit că familia dvs. a obţinut prin fals şi uz de fals nişte spaţii locative valoroase la Sibiu în perioada când eraţi primar?", adaugă Tăriceanu. 

El îşi susţine afirmaţia referitoare la existenţa "statului paralel" pe baza dezvăluirilor făcute în cadrul comisiilor parlamentare. 

"Afirmaţia mea că 'statul paralel' există se bazează pe foarte multele dezvăluiri extrem de concrete, cu subiect şi predicat, făcute de personaje care au cunoscut din interior mecanismele malefice ale sistemului. Dezvăluirile au fost făcute cu ocazia audierilor din comisiile parlamentare abilitate şi au devenit notorii prin intermediul presei. În lipsă de argumente şi nedorind ca opinia publică să afle mai multe, aţi ales metoda absurdă a negării evidenţei şi, în plus, aţi refuzat ca, în calitate de şef al CSAT, să luaţi măsuri faţă de faptele grave prezentate la Parlament, deşi aveaţi obligaţia s-o faceţi", explică Tăriceanu în scrisoarea deschisă. 

Preşedintele Senatului spune că "statul paralel" a încercat să îl reducă la tăcere, dar "nu a reuşit". 

"Aţi spus despre mine că am obsesii declarative cu privire la 'statul paralel', care ar fi apărut după ce procurorii m-au deferit Justiţiei. În realitate, lucrurile stau exact invers. Criticile mele consecvente cu privire la practicile abuzive ale DNA, SRI din perioada Maior – Coldea, într-un cuvânt ale 'statului paralel', sunt cauza care a dus la fabricarea unui dosar împotriva mea şi nu efectul. În plus, vă reamintesc că aceste critici publice sunt făcute cu multă vreme în urmă, de circa 3 ani. 'Statul paralel', pe care cu onor îl patronaţi, a încercat ca şi în alte cazuri să mă reducă la tăcere, dar, ce să vezi, reţeta n-a reuşit", mai scrie Tăriceanu. 

El îl acuză pe Iohannis că nu îşi doreşte o Justiţie independentă, ci una care să vină în sprijinul perpetuării mecanismelor "statului paralel". 

"Cu referire la persoana mea, aţi mai afirmat că 'nu fac bine politicii'. Aveţi dreptate, nu fac bine politicii promovate de dvs. Aveţi dreptul să exprimaţi un punct de vedere, dar de acelaşi drept mă bucur şi eu. Ca urmare, pentru că legile Justiţiei se află pe ordinea de zi a Parlamentului, o să împărtăşesc părerea mea cu privire la acest subiect, ca să se vadă cine nu face bine politicii. Domnule preşedinte, dorinţa dvs., clar exprimată în declaraţii oficiale, este ca lucrurile să rămână în Justiţie aşa cum sunt acum. Sunteţi mulţumit de activitatea DNA sub conducerea Laurei Kovesi, nu vă deranjează toate abuzurile dovedite, nu vă deranjează încălcarea brutală a drepturilor omului etc., ţineţi neapărat să fiţi în continuare cel care numeşte în funcţii pe şefii marilor Parchete şi ai ÎCCJ, ca să puteţi controla Justiţia. Aceasta în pofida declaraţiilor prin care pretindeţi că vreţi o Justiţie independentă de politic. Poziţia dvs. pe această temă este cea mai convingătoare dovadă că nu doriţi o Justiţie independentă, ci una controlată chiar de domnia voastră în sprijinul perpetuării mecanismelor 'statului paralel'. Fără acest 'stat paralel', nu aveţi nici o şansă să supravieţuiţi politic", consideră preşedintele Senatului. 

Tăriceanu aminteşte că, în februarie 2016, a depus la Parlament un proiect de lege prin care propunea ca şefii marilor parchete şi ai ÎCCJ să fie numiţi de CSM şi nu de vreun factor politic, cum este preşedintele României. 

"Prin acest proiect de lege am vrut o independenţă reală a Justiţiei, dar v-aţi împotrivit public. Pe de o parte declaraţi că aveţi încredere în CSM, dar, pe de altă parte, nu vreţi să cedaţi controlul asupra Justiţiei. Această atitudine duplicitară chiar face rău politicii. Nu în ultimul rând, vă atrag atenţia asupra unei alte afirmaţii pe care aţi făcut-o astăzi, prin care v-aţi exprimat public împotriva unei decizii a Curţii Constituţionale referitoare la introducerea unui prag privind abuzul în serviciu. În ultimii ani s-a impus o cutumă necesară la nivelul liderilor politici de a nu politiza deciziile CCR prin critici publice. Este o cutumă pe care am respectat-o pentru că respect Constituţia. Dumneavoastră aţi încălcat-o şi, mai grav, alimentaţi un curent de opinie conform căruia deciziile CCR şi Constituţia se respectă doar atunci când servesc intereselor proprii. Se induce astfel percepţia că deciziile Curţii Constituţionale sunt facultative, că pot fi puse la îndoială şi, deci, că Legea fundamentală a statului poate fi pusă la îndoială", mai arată Tăriceanu. 
 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: