Întrebat dacă există acoperiți în partidul pe care îl conduce, Tăriceanu a replicat scurt. „Da, (și în ALDE există acoperiți n.r.)”.

În context, chestionat de ce sunt păstrați în partid, liderul ALDE a spus: „Din același motiv pentru care în spionaj, de exemplu, e foarte bine când știi cine este spionul și nu îl trimiți înapoi. Bine, glumesc. Glumă, neglumă, realitatea este următoarea, că există oameni care răspund la duble comenzi nu numai în partide, ci în multe locuri”.

Tăriceanu a mai explicat că este foarte greu ca persoanele acoperite din partide să fie excluse prin modificarea legilor securității naționale, deoarece este vorba despre atitudinea celor care conduc serviciile de informații.

„E foarte greu să elimini această problemă. Aici e o chestiune de atitudine a celor care conduc aceste servicii. E o problemă de decizie politică până la urmă. Aici un rol mare îl vor avea și comisiile de supraveghere a serviciilor de ionformații. ”(Aceste comisii – n.r.) să aibă puteri suplimentare. Eu cred că comisiile de spraveghere a activității serviciilor de informații trebuie să aibă acces la toate informațiile, mai puțin la cele care se referă la operațiuni în curs de desfășurare, unde cândf informațiile transpiră riști să se compromită operațiunile”, a mai explicat Tăriceanu.