Evenimentul Zilei > Politica > Rezultatul moțiunii de cenzură pare decis. Ce s-a discutat în spatele ușilor
Rezultatul moțiunii de cenzură pare decis. Ce s-a discutat în spatele ușilor

Rezultatul moțiunii de cenzură pare decis. Ce s-a discutat în spatele ușilor

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a devoalat marți seara, în cadrul unei emisiuni televizate, care va fi poziția partidului său în privința moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.

El a spus că formațiunea politică pe care o conduce, susține alegerea primarilor în două tururi, motiv pentru care nu va vota moțiunea.

„Această decizie de asumare a răspunderii în Parlament pe care a luat-o primul-ministru este, de fapt, o provocare deschisă la adresa PSD. De ce? PSD nu are alternativă, adică trebuie să depună o moțiune de cenzură. (…) Cu toate că, evident, căderea Guvernului deschide calea spre anticipate. I-am spus domnului Ciolacu, în discuția pe care am avut-o ieri (n.r. luni), că noi susținem această formulă de alegere a primarilor în două tururi. De aceea nu o să votăm moțiunea. A vrut să mă întrebe ce facem, cum ne poziționăm în această chestiune.

Nu sunt de acord cu alegerile anticipate, dar mi se pare că, în acest moment, miza mare este legată de modalitatea în care se fac alegerile într-un tur sau în două tururi. Consider că e corect să facem alegerea în două tururi”, a afirmat la Realitatea Plus,  Călin Popescu-Tăriceanu.

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a afirmat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că au fost strânse deja 115 semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură, după asumarea răspunderii Guvernului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.