Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, despre cazul Rarinca: Există pericolul că „puteri oculte” să ajungă să ia deciziile
Tăriceanu, despre cazul Rarinca: Există pericolul că „puteri oculte” să ajungă să ia deciziile

Tăriceanu, despre cazul Rarinca: Există pericolul că „puteri oculte” să ajungă să ia deciziile

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a atras atenţia că sunt cel puţin două subiecte la fel de importante care par să fie ignorate de PNL: starea justiţiei şi controlul serviciilor secrete.

În legătură cu procesul Marianei Rarinca, şeful Senatului a făcut referire la excese şi abuzuri de putere, fiind de părere că la nivel general există un pericol că "puteri oculte" să ajungă să ia deciziile, relatează stiripesurse.ro.

"Vreau să atrag atenţia PNL că sunt cel puţin două subiecte la fel de importante care par să fie ignorate de PNL, aici mă refer la starea justiţiei şi eu propun PNL că discuţiile pe care le vom face să abordeze acest subiect precum şi controlul serviciilor secrete, mă refer la controlul civil asupra serviciilor şi nu pot să nu observ ceea ce s-a întâmplat în ultima perioada, văzând abuzurile şi excesele care au avut loc în justiţie, cred că aceste subiecte sunt obligatorii. Fac aici o paranteză, referindu-mă la cazul Rarinca. De foarte multe ori în media şi probabil în societate lumea a fost preocupată de situaţiile care au văzut oameni politici şi sigur că atunci existau nişte dubii pentru că de multe ori percepţia asupra oamenilor politici este defavorabilă şi opinia publică a salutat de fiecare dată când am văzut politicnei acuzaţi, plimbaţi cu cătuşe la DNA şi eu uneori am semnalat faptul că sunt abuzuri şi excese care nu pot fi acceptate, atunci când este vorba, de exemplu, de interferenţă procuraturii în deciziile politice ale Guvernului sau ale Parlamentului. Dar de dată asta nu mai vorbim de oameni politici ci vorbim de un cetăţean simplu care pare să fie supus unor excese şi abuzuri de putere din partea celor care sunt în fruntea sistemului justiţiei în România şi acest lucru trebuie să ne dea serios de gândit. Dacă procesele trenează de ani şi ani de zile, vedem în procesul Rarinca o rapiditate nemaintalnita, termene date în decurs de câteva zile, hotărâri definitive şi irevocabile anulate, toate acestea cred că trebuie să ne ridice nişte semne de întrebare. Dacă ne preocupăm numai de chestiuni economice şi neglijăm aceste chestiuni, sigur că să nu ne mire dacă într-o bună o să constatăm că ceea ce a fost dictatură din perioada comunistă se transformă astăzi într-un alt regim de autoritate şi dictatorial în care puterea democratică dispare şi avem sistemele şi alte puteri oculte care iau decizii în locul cetăţenilor şi al instituţiilor democratice", a declarat Tăriceanu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: