Evenimentul Zilei > Social > Târgurile de Crăciun, în doliu naţional. UNDE MERGEM
Târgurile de Crăciun, în doliu naţional. UNDE MERGEM

Târgurile de Crăciun, în doliu naţional. UNDE MERGEM

Manifestările culturale, serbările şcolare şi alte activităţi de acest gen, programate în această perioadă, vor fi amânate pentru respectarea programului de trei zile de doliu naţional prilejuit de moartea Regelui Mihai I al României, în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie.

Primăria Generală București a hotărât ca Târgul de Crăciun ce urma să se țină în Piața George Enescu să fie anulat. În zilele de 15 şi 16 decembrie se suspendă și concertele din cadrul Târgului de Crăciun Bucureşti, organizat în Piața Constituției. Ele au fost reprogramate pe 18 şi pe 20 decembrie, însă târgul va rămâne deschis vizitatorilor şi în zilele de 14-16 decembrie, între orele 10.00 – 22.00. Sosirea lui Moş Crăciun în Târgul din fața Parlamentului se amână pentru de 17 decembrie, la ora 18.00. 

Cele trei zile de doliu naţional influenţează şi programul Târgului de Crăciun Oradea. Potrivit organizatorului Mihai Jurca, spectacolele ce se suprapun cu zilele de doliu naţional vor fi reprogramate. Doliul național reprogramează Târgul de Crăciun din Mediaș. Astfel, toate manifestările programate pentru acest weekend au fost amânate până pe 18 decembrie, când va avea loc și închiderea oficială a ediției de anul acesta a Târgului de Crăciun din municipiu.

Spectacole mutate la Timișoara

Zilele de doliu pentru Regele Mihai schimba programul concertelor de la Târgul de Crăciun din centrul Timișoarei. În 15 și 16 decembrie, municipalitatea a lăsat cele două evenimente programate: spectacolul anual al Ansamblului Timișul, „Bună vremea, oameni buni”, pe care l-a mutat de la Sala Operei la Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” (tot de la ora 19) și spectacolul de colinde dedicat Revoluției, care are loc în Sala Operei Române (tot de la ora 17.30).

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: