TÂNŢARII, folosiţi care ARMĂ biologică de HITLER în al Doilea Război Mondial
- Silvana Chiujdea
- 14 februarie 2014, 21:11
Naziştii au desfăşurat spre finalul celui de-al Doilea Război Mondial cercetări pentru a creşte ţânţari ce urmau să fie folosiţi drept armă biologică împotriva inamicilor pe care doreau să-i contamineze cu malarie, scrie revista Endeavour, citată de Agerpres, pe baza unui renumit biolog.
Savantul Klaus Reinhardt, de la Universitatea din Tubingen, a afirmat că, în urma analizei documentelor din lagărul de concentrare de la Dachau, a ajuns la concluzia că Hitler a încercat să folosească ţânţarii drept armă biologică, pentru a răspândi malaria. În lagărul de la Dachau din anul 1942 a funcţionat Institutul de Entomologie (ramură a zoologiei care se ocupă cu studiul insectelor), creat la ordinul şefului SS, Heinrich Himmler.
Aici s-au desfăşurat experimente pentru a se obţine un tip de ţânţar anofel mai longeviv şi mai rezistent la condiţiile climatice din Europa, astfel încât aceste insecte să poată fi aduse pe câmpul de luptă şi folosite ca armă biologică. Cercetătorul german care a făcut această dezvăluire nu crede însă că respectivul laborator şi-a atins obiectivul.
Malaria este o boală infecţioasă răspândită de specia de ţânţar anofel şi care este foarte frecventă în ţările cu climă caldă.
În cartea "Prevenirea Malariei", publicată în anul 1910, câştigătorul Premiului Nobel pentru Medicină, Ronald Ross, relatează cum această boală a influenţat deznodământul multor războaie din secolele trecute, ea decimând armate întregi. ARTICOLE POPULARE:
- MINUNE în Israel. O statuie a FECIOAREI MARIA a început să PLÂNGĂ | GALERIE FOTO
- TOP 5 MONUMENTE ISTORICE pe cale de DISPARIŢIE | GALERIE FOTO
- Shirley Temple, fetiţa minune de la Hollywood în IMAGINI MEMORABILE | GALERIE FOTO
- Răsărit de SOARE pe MARTE | IMAGINI IMPRESIONANTE
- TOP 10 ANIMALE care au ajuns subiect de PRESĂ în toată lumea | GALERIE FOTO
- PENIBILI la propria NUNTĂ. Ruşii fac fotografii HILARE ce NU pot fi arătate urmaşilor| GALERIE FOTO