Tânăra lovită de copacul căzut în Parcul Bazilescu, în stare critică. A suferit o fractură craniană

Tânăra lovită de copacul căzut în Parcul Bazilescu, în stare critică. A suferit o fractură craniană Parcul Bazilescu. Sursa foto: George Tuță/ Facebook

Sâmbătă, în Parcul Bazilescu, un copac s-a rupt și s-a prăbușit peste doi tineri, provocându-le răni grave. Fata, care se afla într-un scaun cu rotile, a suferit răni severe, iar starea ei este acum critică.

Luni, medicii de la Spitalul Elias au confirmat că tânăra este în stare gravă. Aceasta a suferit o fractură craniană gravă și o secționare a nervului spinal.

Tânăra lovită de copac în Parcul Bazilescu, în stare gravă la spital

Inițial, în raportul SMURD întocmit la internare, se menționa doar o contuzie severă în zona capului cauzată de un corp contondent. Acum, reprezentanții Spitalului Elias au subliniat că starea ei e una „critică”, potrivit Gândul.

„La data de 25 mai 2024, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 5 a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce se afla împreună cu partenera sa, pe o bancă, într-un parc din Sectorul 1, a căzut o creangă dintr-un copac, ambele persoane fiind surprinse sub aceasta”, au transmis autoritățile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Polițiștii și un echipaj de prim-ajutor au sosit de urgență la fața locului. De asemenea, un echipaj de pompieri a intervenit pentru a îndepărta crengile din zona pietonală.

Cele două victime din Parcul Bazilescu au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

smurd

Smurd. Sursa foto: Arhiva EVZ

Politicienii din Sectorul 1 dau vina unul pe celălalt

Între timp, politicienii își aruncă vina unul altuia.

Potrivit unei postări de pe pagina PNL Sector 1, arborele din Parcul Bazilescu de la care s-a desprins creanga era sănătos, dar coronamentul său era dezechilibrat din cauza toaletărilor necorespunzătoare din anii anteriori.

„Se prăbuşesc casele pe noi, se prăbuşesc copacii peste noi, se prăbuşeşte sectorul peste noi, iar administraţia Armand caută doar scuze şi vinovaţi”, spune candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, George Tuţă, despre situația din Parcul Bazilescu.

George Tuță

George Tuță. Sursa foto: Facebook

Conform declarațiilor acestuia, locuitorii Sectorului 1 au aceeași preocupare: că în ultimii ani nu s-a efectuat toaletarea copacilor sau că au făcut sesizări către Primărie privind copacii care prezintă pericole și că nu au primit răspuns.