George Tuță, favoritul bucureștenilor din Sector 1. Liberalul conduce în sondajele pentru Primărie

George Tuță, favoritul bucureștenilor din Sector 1. Liberalul conduce în sondajele pentru Primărie George Tuță. Sursa foto: Facebook

George Tuță, candidatul PNL-PSD la Primăria Sector 1, conduce în preferințele alegătorilor. Conform unui sondaj de opinie Avangarde, liberalul a depășit-o pe Clotilde Armand.

Un sondaj de opinie realizat printre cetățenii din Sectorul 1 arată că liberalul este preferat de alegători. El are intenție de vot de 34%, după primele zile ale campaniei electorale.

George Tuță crește în sondaje

Sondajul Avangrade a fost realizat în perioada 7 – 11 mai, pe un eșantion de 1.150 de subiecți. Interviurile au fost realizate la domiciliul respondenților, față în față. Marja de eroare este de 2,9%.

Candidatul PNL, George Tuță, este indicat drept câștigător al alegerilor, de 30% dintre participanții la sondaj. Pe locul al doilea, se situează Clotilde Armand (candidatul ADU) pe care o văd favorită 29% dintre locuitorii Sectorului 1. Poziția a treia este ocupată de Liviu Negoiță (PUSL) cu 12% și Ramona Ioana Bruynseels (AUR) cu 8%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dintre cei întrebați, 3% cred în revenirea lui Daniel Tudorache la Primăria Sector 1, iar 1% îi dau primari pe Dan Podaru (ASI) și Andrei Florin Mircea (AD).

La alegerile din 9 iunie, pentru Primăria Sector 1, un procent de 55% au confirmat că vor merge să voteze. Alți 38% nu sunt tocmai hotărâți, dar sunt înclinați să participe la vot. Pe de altă parte, procentul celor care nu vor vota - sigur sau cel mai probabil - atinge 5%.

George Tuță favorit

Sursa foto: Avangarde

avangarde

Sursa foto. Avangarde

Intențiile de vot pe candidați

Sondajul de opinie arată că, dintre cei care au confirmat că vor merge la vot, majoritatea îl preferă pe George Tuță. Cei 83% dintre repondenții care au confirmat că vor vota au fost întrebați pe cine preferă la Primăria Sector 1. Conform răspunsurilor, 34% vor vota cu candidatul PSD-PNL.

Clotilde Armand (ADU) se situează pe poziția secundă cu 32%. Pe locul al treilea, se menține Liviu Negoiță (PUSL) care ar primi 15% din voturile exprimate. Ramona Ioana Bruynseels, candidatul AUR ar obține, într-o astfel de situație, 12% din voturi, iar Daniel Tudorache 4%.

Dan Podaru (ASI) și Andrei Florin Mircea (AD) rămân tot la nivelul de 1%, la și alți candidați.

Sondajul de opinie arată că cei mai mulți dintre bucureștenii care locuiesc în Sectorul 1 sunt preocupați de rezultatele alegerilor locale. Astfel, 24% sunt foarte preocupați, iar 39% sunt oarecum preocupați. De partea cealaltă, 21% sunt puțin preocupați, iar alți 16% nu sunt interesați de rezultate.

Sondaj

Sursa foto: Avangarde

Avangarde

Sursa foto: Avangarde

George Tuță candidatul PSD-PNL

PSD și PNL au decis să susțină un candidat comun la alegerile locale pentru Primăria Sector 1. Este vorba despre deputatul liberal George Tuță. El o va avea drept adversar pe Clotilde Armand, candidatul (ADU).

Alegerile locale au fost programate pentru 9 iunie și se vor desfășura în aceeași zi cu europarlamentarele. Coaliția PSD - PNL, aflată la guvernare a decis ca alegerile locale și europarlamentare să fie comasate și să aibă loc în aceeași zi.