Evenimentul Zilei > International > Tânăra care a avut curajul să-şi apere credinţa CREŞTINĂ în faţa călăului ISIS
Tânăra care a avut curajul să-şi apere credinţa CREŞTINĂ în faţa călăului ISIS

Tânăra care a avut curajul să-şi apere credinţa CREŞTINĂ în faţa călăului ISIS

Kayla Mueller, luată ostatică acum trei ani de ISIS, a fost torturată, agresată verbal, pusă la muncă de sclavă şi violată de şeful jihadiştilor, Al-Baghdadi, însă nu a renunţat la credinţa sa creştină nici în faţa morţii.

Patru foşti ostatici, care au fost colegi de închisoare cu Mueller, au vorbit pentru prima dată despre patimile lor în emisiunea „20/20” de la ABC News, dar şi despre formidabilul curaj al tinerei lucrătoare sociale, în vârstă de 25 de ani.

Gărzile ISIS erau conduse de cumplitul Mohammed Emwazi, care va fi poreclit ulterior Jihadi John, după ce a decapitat cu cuţitul 10 ostatici. Musulmanul de origine din Londra, avea alţi trei adjuncţi, tot britanici, care se ocupau de paza ostaticilor. Prizonierii îi porecliseră „The Beatles”.

În martie 2014, Mueller a fost dusă într-o celulă alăturată, unde erau ţinuţi ostaticii bărbaţi. Unul dintre martori, forograful danez Daniel Rye, a povestit cum Jihadi John le-a prezentat-o pe tânără:

„Aceasta este Kayla şi a fost ţinută izolată. Dar ea este mult mai puternică decât voi. Şi e şi mult mai inteligentă. S-a convertit la Islam. La aceste cuvinte, Kayla a răspuns: ‘Nu e adevărat, nu am făcut-o.”

Rye a povestit că a fost surprins de curajul Kaylei:

„Eu nu aş fi avut curajul să spun asta. Nu cred. Toţi au fost impresionaţi de puterea pe care a arătat-o în faţa noastră.”

Femeile care s-au aflat în aceeaşi situaţie cu Mueller au declarat, la rândul lor, că asta le-a dat putere şi astfel au putut rezista mai bine.

Ele au amintit că Mueller le-a demonstrat curaj şi generozitate, chiar şi atunci când ar fi avut ocazia să evadeze.

Un grup de adolescenţi yazidi au vrut să o ia cu ei, dar ea a refuzat pentru a nu le îngreuna situaţia. O tânără, identificată ca Julia, a declarat:

"I-am spus: Kayla vrem să scăpăm și am rugat-o să vină cu noi. 

Ea mi-a zis: 'Nu, pentru că eu sunt americancă, iar dacă fug cu voi, ei vor face totul pentru a vă găsi din nou’.”

Kayla a fost ucisă în urma unui raid aerian iordanian asupra oraşului Raqqa, fieful ISIS în Siria, în februarie 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: